2017-01-23 08:42


Luni, un nou protest în Capitală, împotriva uciderii câinilor fără stăpân. Deputaţii decid soarta animalelor

 |  16:55
Luni, un nou protest în Capitală, împotriva uciderii câinilor fără stăpân. Deputaţii decid soarta animalelor

Peste 200 de oameni sunt aşteptaţi să protesteze, luni, în faţa CaseiPoporului, din Capitală, pentru a determina parlamentarii să voteze împotrivaunui proiect de lege ce ar determina, potrivit organizaţiilornonguvernamentale, uciderea câinilor fără stăpân. ONG-urile avertizezază căproiectul este o comandă politică şi că va oferi o nouă modalitate de furt dinbanii publici. Reprezentanţii societăţii civile sunt decişi să adreseze CurţiiConstituţionale şi Parlamentului European dacă proiectul va trece de CameraDeputaţilor.

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA)anunţă un protest de amploare în Capitală pentru a-i determina pe parlamentarisă voteze împotriva adoptării unui proiect ce va permite eutanasierea câinilor.“Nu avem încă o situaţiesigură, dar sperăm ca la acţiunea de luni să fie mai mulţi participanţi decâtla mitingul de marţea trecută, la care au fost 200 de persoane. Avem o persoanăcare a promis că va plăti şi câteva autocare pentru persoanele care vor să vinădin provincie”, ne-a declartat CodruţFeher, reprezentant FNPA.

ONG-urile sunt decise să se adreseze CurţiiConstituţionale şi Parlamentului European dacă politicienii din România nu îivor lua în seamă nici de această dată. “Dacă proiectul va trece, ne vom adresa Curţii Constituţionale pentru căexistă numeroase nereguli în lege. Vom solicita sprijinul marilor organizaţiinonguvernamentale internaţionale, care sunt şocate de ceea ce se întâmplă înţara noastră, pentru a ne adresa Parlamentului European. Vom solicita sancţiunipentru Parlamentul României, care a distrus colaborarea cu societatea civilă.Au primit toate opiniile noastre doar de formă”, ne-a mai explicat Feher.

Reprezentanţii FNPA avertizează că legea ce permiteeutanasierea câinilor este o nouă modalitate de furt din banii publici. “Noi nu înţelegem de ce se doreşte îndepărtarea societăţiicivile din zona serviciilor de ecarisaj. ONG-urile nu vor mai avea dreptul săparticipe la acţiunile hingherilor de prindere a câinilor, la adăpostireacîinilor sau la castrarea acestora. Este furt din banii publici. Vor puteadeclara că au prins mai mulţi câini sau că au castrat mai mulţi câini. Asta, pelângă chinuirea animalelor”, ne-a mai declarat Codruţ Feher.

Raspunzând unei comenzi politice, Comisia pentru Administraţie Publică din cadrulCamerei Deputaţilor a votat pentru: ucidereacâinilor comunitari; eliminarea oricărei posibilităţi că ONG-urile să monitorizezeacţiunile hingherilor; eliminarea posibilităţii ca ONG-urile săconcesioneze activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân; îngreunareaşi sabotarea adopţiilor câinilor fără stăpân; multe alteschimbări aberante, nedemocratice, neconstituţionale, se arată într-un comunicatal Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor.

Mitingul de luni va fi organizat în Parcul Izvor, în faţaPalatului Parlamentului, de la ora 15.00.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image