2018-12-16 12:52


Lupte între roboţi la InfoMatrix. VIDEO

 |  15:30
Lupte între roboţi la InfoMatrix. VIDEO

300 de liceeni şi studenţi, organizaţi în echipe din 38 de ţări au concurat vineri şi sâmbătă în etapa finală a Concursului Internaţional de Proiecte IT InfoMatrix 2012.

În cadrul evenimentului au fost prezentate 187 de proiecte înregistrate la patru categorii de concurs şi o categorie extra concurs:“Artă Computerizată“,“Short film” cu tema „Soluţii pentru problemele globale”, “Programare”, “Programare computerizată – Hardware Control” (crearea unui software de control şi cooperare cu un dispozitiv electronic-mecanic, “Robotica” (categorie extra concurs, este o categorie specială ce cuprinde roboţii care se vor lupta în competiţii de mini-sumo şi line follower. ”Mini Sumo” presupune confruntarea dintre doi roboţi autonomi în care fiecare încearcă să îşi împingă oponentul în afara unui spaţiu delimitat. În cadrul probei “Line Follower”  un robot autonom a trebuit să parcurgă un traseu prestabilit în cel mai scurt timp posibil.Luptele robotice s-au desfăşurat într-un ring special amenajat.

Expoziţia InfoMatrix a cuprins şi alte proiecte şi dispozitive aplicabile în toate segmentele vieţii sociale şi în multe domenii de activitate care folosesc tehnologia IT: construcţii, locuină, protecţia mediului şi animalelor, educaţie, transport, showbiz, etc.

Pe parcursul zilelor InfoMatrix 2012 toate cele 187 de proiecte finaliste, prezente în expoziţie, au fost evaluate de către un juriu de specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori şi web designeri.

Cele mai bune proiecte finaliste la cele patru categorii de concurs, atât la secţiunea “studenţi” cât şi la secţiunea “elevi de liceu” vor fi premiate în cadrul unei ceremonii care va avea loc mâine, 7 mai, la The International School of Bucharest.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-17

Mai multe imagini:
Lupte între roboţi la InfoMatrix. VIDEO
zoom
Lupte între roboţi la InfoMatrix. VIDEO
zoom

TAGURI: InfoMatrix, roboti, competitie, software, IT, constructii, dizabilitati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...