2017-01-24 05:03


MAE le recomandă cetăţenilor români să plece din Siria

 |  14:06
MAE le recomandă cetăţenilor români să plece din Siria

Cetăţenilor români care se află în Siria li se recomandă să părăsească această ţară cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre) din cauza deteriorării situaţiei de securitate din această ţară din ultimele zile, se arată într-un comunicat remis luni de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

De asemenea, MAE reiterează recomandarea transmisă cetăţenilor români de a evita călătoriile în această ţară.

MAE le solicită cetăţenilor români prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român, potrivit Agerpres.

În cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică +40.21.319.21.37 - la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24 ore din 24, pentru asistenţă şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă, se precizează în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: MAE, siria, cetateni_romani, securitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANDREI
06 Feb 2012

Este razboi?
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală