2018-12-12 08:09


Mafie destructurată de DNA în sectorul 4. Peste 600 de oameni au intrat în normalitate după demisia lui Piedone

 |  20:10
Mafie destructurată de DNA în sectorul 4. Peste 600 de oameni au intrat în normalitate după demisia lui Piedone
P24

Efectul Colectiv se simte din plin pe Şoseaua Giurgiului la numărul 117 din sectorul 4. Peste 600 de persoane şi-au căutat dreptatea inutil la Poliţia Locală Sector 4 sau la Secţia 16 Poliţie timp de mai multe luni pentru abuzurile administratorului de bloc. S-a ajuns până la întreruperea gazelor în tot blocul timp de mai multe săptămâni, iar autorităţile locale nu au mişcat un deget în favoarea bucureştenilor, ci au protejat-o pe cea care le-a adus multe neajunsuri. După demisia primarului Cristian Popescu Piedone şi a altor persoane, oamenii au reuşit să intre în normalitate. Dar nimeni nu plăteşte încă pentru pagubele produse.

Mafie destructurată de DNA în sectorul 4. Peste 600 de oameni au intrat în normalitate după demisia lui Piedone
zoom
Blocul 4 de pe Şoseaua Giurgiului nr. 117, din vecinătatea Pieţei Progresul, are 8 scări şi 256 de apartamente. Făcând o medie, la această adresă locuiesc peste 600 de persoane. Ei au avut gazele oprite timp de mai multe săptămâni din cauza administratorului de bloc Victoria Nedelea. Oamenii se plâng că sub conducerea ei cotele lunare de întreţinere depăşeau chiar pe timpul verii valori inexplicabil de mari. Dar pentru administratorul blocului nu a fost destul. Abuzul prin care a reuşit să-i lase fără gaze a scos la iveală multă mizerie. Întâi de toate, trebuie spus că într-un bloc cu doi salariaţi, o femeie pentru curăţenie şi administratorul blocului, salariile lunare ajungeau la 7.161 de lei. Este greu de imaginat că femeia de serviciu ar fi câştigat mai mult de 1.500 de lei pe lună. Astfel că putem spune că Victoria Nedelea ştia ce înseamnă un salariu decent şi îşi atribuia un salariu de peste 5.600 de lei lunar.

Scandalul a pornit de la faptul că, în timp ce aveau gazele oprite, oamenii plăteau facturi grele pentru montarea unor electrovalve. Mai exact, ei plăteau 60 de lei lunar timp de 6 luni pentru un contract în valoare de 92.160 de lei. Contractul fusese încheiat în luna mai, când trebuiau verificate instalaţiile de gaze. Verificarea nu s-a mai făcut, dar a apărut factura pentru elecrovalve, în fond nişte dispositive de avertizare în cazul scurgerilor de gaze. Tupeul administratorului a mers până acolo încât, în caz de neplată a cotelor de întreţinere, cei 60 de lei figurau ca restanţe, la care se aplicau penalizările aferente.

Locatarii i-au atitudine

Mafie destructurată de DNA în sectorul 4. Peste 600 de oameni au intrat în normalitate după demisia lui Piedone
zoom
La sfârşitul lunii august 2015, Cristian Ciupitu a adresat o cerere asociaţiei de locatari în care a cerut lămuriri faţă de aceste cote facturate pentru electrovalve şi a cerut copia procesului verbal prin care oamenii şi-au dat acordul pentru montarea lor. El a solicitat şi explicaţii pentru oprirea gazelor pentru 4 zile. Administratorul Victoria Nedelea nu i-a dat niciun răspuns. Cristian Ciupitu a început să sesizeze şi alte autorităţi. El a relatat pentru Ziarul PUTEREA că “în urmă cu mai mulţi ani, în circumstanţe neclare, fără a avea acordul proprietarilor şi fără a avea autorizaţie de construcţie, administratorul blocului Victoria Nedelea a înfiinţat nişte spaţii comerciale la parterul blocului în care se găseşte branşamentul de gaz, precum şi tabloul general de distribuţie al blocului. Oficial, banii rezultaţi din chirii se duc într-un fond de reparaţii. În realitate, aceste reparaţii nu se văd. Deşi această situaţie persistă de ani buni de zile, abia în această vară societatea de furnizare a gazelor Distrigaz Sud a sesizat neregularitatea şi a sigilat în două rânduri branşamentele, prima oară sigiliile fiind rupte de persoane necunoscute. Branşamentele au fost sigilate chiar şi pentru a treia oară fără ca locatarii să aibă un orizont de timp în care problema va fi remediată. În luna mai administratorul a încheiat, fără a avea mandat din partea proprietarilor un contract în valoare de circa 100.000 de lei pentru a impune montarea în toate bucătăriile de electrovalve cu sensor, deşi nu s-a făcut o expertiză pentru a se constata dacă acest lucru este într-adevăr necesar pentru fiecare caz în parte. Mai mult, a somat proprietarii afirmând că aceasta este o condiţie impusă de Distrigaz Sud pentru ca branşamentele să fie mutate în exteriorul spaţiilor comerciale de la parter, lucru neconfirmat de aceştia. Din luna mai până în prezent, proprietarilor li se facturează rate de electrovalve chiar dacă marea majoritate a refuzat instalarea acestora. Sus-numita ar fi membră de partid la PC şi ar fi fost auzită în repetate rânduri cum se lăuda cu relaţiile ei la diferite departamente din Primărie şi la primarul sectorului 4. Asociaţia nu are, probabil în mod intenţionat, personalitate juridică fiind până în prezent Asociaţie de Locatari”.

Ce au înţeles autorităţile

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a răspuns solicitărilor transmise de locatari, recunoscând ilegalitatea montării contoarelor de gaze în incinta spaţiilor comerciale care au fost închiriate. Tot pentru neconformitate, Distrigaz a sigilat robineţii de gaze, care ulterior au fost rupte. Referitor la ilegalităţile constatate la parterul blocului, în luna octombrie 2015, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi-a declinat competenţa declarând că este un atribut al Poliţiei Locale Sector 4 să facă dreptate. Răspunsul organului de ordine i-a bulversat pe oameni. Poliţia Locală le-a spus că, potrivit art. 31 din Legea 50 din 1991, “contravenţia este prescrisă după doi ani”. Cu mari greutăţi, pe 25 octombrie, oamenii au demis-o pe Victoria Nedelea, dar povestea continuă.

Cum se împarte dreptatea

Mafie destructurată de DNA în sectorul 4. Peste 600 de oameni au intrat în normalitate după demisia lui Piedone
zoom
Noua conducere a blocului s-a chinuit câteva zile să să recupereze actele blocului, ştampila şi spaţiul administraţiei. Deşi locatarii au chemat şi un reprezentant al poliţiei locale, acesta nu le-a acordat niciun sprijin pentru preluarea administaţiei blocului. În seara de 2 noiembrie 2015, Victoria Nedelea s-a blocat în sediu. Oamenii s-au trezit cu reprezentanţii de la Secţia 16 peste ei. “Când au apărut 7 poliţişti, care au făcut cordon în faţa uşii administraţiei, cel de la Poliţia Locală a dispărut. Deşi aveam noua conducere legal aleasă, poliţiştii nu ne-au dat voie să spargem uşa. După plecarea lor, oamenii au continuat să spargă yala. Când au intrat, au constatat că Victoria Nedelea ieşise pe geamul care dădea în curtea interioară. Noi bănuim că i-a anunţat pe poliţişti că a reuşit să scape, de aceea au plecat fără să ne mai spună ceva. Apoi, am chemat noi Poliţia să ia act că nu s-a furat nimic. Personal, am fost amendat de agentul Marin Marian de la Secţia 16 cu 250 de lei pentru tulburarea ordinii publice. Eu afişasem în bătaie de joc o hârtie la avizier în care scrisesem «vindem butelii prevăzute cu electrovalvă şi senzor. Relaţii la sc. 2 int. 04». Am contestat în instanţă amenda, dar toată lumea a putut să vadă cum se împarte dreptatea”, ne-a declarat Cristian Ciupitu.

Demisia lui Piedone a făcut dreptate

După două zile de la demisia primarului Cristian Popescu Piedone, vineri 6 noiembrie, locatarii din Blocul 4 de pe Giurgiului 117 au avut din nou gaze. Ei suspectează că şi cele două angajate care au fost reţinute de procurorii DNA erau “pilele” lui Victoria Nedelea, la care, bănuiesc ei, mergea o parte din chiriile colectate de la blocul lor. În plus, ei au aflat că şi cei din Poliţia Locală se sfâşie între ei pe fondul unor demiteri cauzate de controalele la Club Colectiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-08

TAGURI: demisie, piedone, mafia, dna, bloc
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VICTORIA NEDELEA LA PUSCARIE !
09 Noi 2015

Acolo e locul tau tanti ! Victoria Nedelea la Jilava .
ALEXANDRU
09 Noi 2015

La pucarie!!!! 18 ani de "domnie" = 18 ani de puscarie.... "patroana" la ea in celula ;)
DRACU GOL
10 Noi 2015

Si in alte blocuri din sectorul 4 diversi administratorii cauta sa obtina avantaje materiale ilegal . Iar asa zisa politie locala trebuie rapid desfiintata. genereaza coruptie .
CLAUDIA
10 Noi 2015

"Stapana" la Rahova. Sa ia si tiganii de la subsol dupa ea! De abuzul facut de cei care LOCUIESC la subsol si se incalzesc cu resouri si spala covoare pe banii nostri nu ati scris nimic.
ALEX
10 Noi 2015

Doamna in cauza a iesit pe la GHENA, pe unde ii e locul, "curte interioara" suna prea frumos.
CATA
10 Noi 2015

LA PUSCARIE CU EA CA A FURAT DE NEA RUPT ARE 3APARTAMENTE AN ACELASI BLOC POATE NU STIATI
OLY
10 Noi 2015

Sa plece înapoi la țigani ei la REBU să țipe si să și ia și prietenii de la subsol să plătească pentru toate furaciunile ce lea făcut în ultimii ani LA PUȘCĂRIE!!!!!!! "PATROANA"!!!!
SORIN
10 Noi 2015

LA PUSCARIE! NE-A UMILIT ANI DE ZILE! EA E SINGURA CARE MUNCESTE IN FAMILIA EI, SI CU TOATE ASTEA ARE VILA IN POPESTI LEORDENI, SI 3 APARTAMENTE. DNAAA, AJUTA-NE !!!!
Random imageUltimele stiri


loading...