2018-11-19 14:10


MAI: 14 judeţe, în continuare fără contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale

 |  07:30
MAI: 14 judeţe, în continuare fără contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale

Ministerul de Interne (MAI) a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că în 14 judeţe nu au fost încă încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale.

"Referitor la drumurile naţionale, au fost încheiate contracte de deszăpezire în 27 judeţe, iar pentru celelalte judeţe (AR, CT, CL, DB, GL, GR, GJ, HR, IF, MS, PH, SB, VS şi VL) procedurile de contractare sunt în diverse stadii. La nivelul drumurilor judeţene, activitatea s-a finalizat în 34 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti. În două judeţe (MH şi NT) sunt contracte valabile până la data de 31.12.2016 (începând cu data de 01.01.2017 contractele sunt în procedură de achiziţie), alte două judeţe (GR şi MS) au contracte încheiate pentru o parte din teritoriu (pentru diferenţă sunt în curs de atribuire), un judeţ (CT) asigură în regie proprie, iar două judeţe (AG şi PH) nu au încheiate contracte (procedurile de achiziţie sunt în diverse stadii)", se arată în comunicatul citat.

Referitor la materialele antiderapante, MAI menţionează că s-au constituit aproape 150.000 tone de sare, aproape 5.000 tone de clorură de calciu, peste 300.000 de tone de nisip şi aproape 500 tone de alte produse ecologice.

”Am toată încrederea că forţele MAI vor interveni corespunzător, dar mă aştept la o responsabilitate egală şi din partea autorităţilor locale şi al CNAIR. Am constatat că există întârzieri la nivelul autorităţilor locale în încheierea contractelor de deszăpezire şi că au existat situaţii când responsabilii de întreţinerea drumurilor nu şi-au făcut datoria”, a afirmat ministrul Dragoş Tudorache.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-18

TAGURI: mai, 14, judet, fara, contract, deszapezire, drum, national
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...