2018-12-13 03:49


MAI: Anul acesta au fost cele mai liniştite sărbători de iarnă din ultimii cinci ani

 |  12:03
MAI: Anul acesta au fost cele mai liniştite sărbători de iarnă din ultimii cinci ani

Purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne (MAI), Monica Dajbog, a declarat, sâmbătă, că anul acesta au fost cele mai liniştite sărbători de iarnă din ultimii cinci ani, fără incidente la petrecerile şi spectacolele publice de Revelion. Aceasta a mai afirmat că accidentele cauzate de folosirea materialelor pirotehnice au fost mult mai puţine în comparaţie cu anii trecuţi.

”Conform datelor operative analizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în noaptea de Revelion și în prima zi a anului 2016 nu au fost înregistrate evenimente deosebite, fiind menținut climatul de siguranță publică, cel mai ridicat din ultimii 5 ani.

Astfel, faptele comise cu violență (omor, tentativă de omor și loviturile cauzatoare de moarte) au scăzut față de anul trecut cu mai mult de 50%, fiind înregistrate numai 4 astfel de fapte. De asemenea, faptele de tâlhărie sunt în scădere fata de anii trecuți (7 fapte, mai puține cu 21 față de anul 2011, cu 9 față de 2012, cu 4 față de anul trecut). Și numărul accidentelor rutiere a scăzut considerabil (mai puține cu 18 față de 2011, respectiv cu 55 față de 2013 și 30 față de anul trecut.) Numărul persoanelor decedate este sub media anilor precedenți (mai puține cu 12 față de 2011, respectiv 19 față de 2013.)”, a afirmat Monica Dajbog, potrivit MAI.

Aceasta a mai spus că în ultimele 2 zile nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau fapte comise cu violența în mediul stradal.

Referitor la noaptea de Revelion, la cele 144 de evenimente organizate în spațiul public și la care au participat peste 400.000 de persoane, nu au fost înregistrate incidente.

„În ceea ce privește situațiile de urgență, în data de 1 ianuarie pompierii au intervenit pentru stingerea a 159 de incendii, iar echipajele SMURD au acordat ajutor medical de urgență în peste 1.000 de cazuri. Pentru asigurarea acestor intervenții medicale au fost în serviciu 243 de echipaje de prim-ajutor. În zilele de 30, 31 și 1 ianuarie elicopterele Inspectoratului General de Aviație au efectuat 28 de misiuni, dintre care 3 pentru suportul aerian al structurilor operative ale MAI și 25 misiuni medicale de tip SMURD”, precizează MAI.

În prima zi a noului an a fost înregistrată o diminuare semnificativă a cazurilor de persoane care au necesitat internarea în urma utilizării articolelor pirotehnice.

„Pentru aceste ultime zile de vacanță, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor menține același nivel de prezență în stradă și aceeași exigență în ceea ce privește sancționarea faptelor ilegale”, precizează MAI. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-02

TAGURI: mai, an, linistite, sarbatoare, iarna, cinci, an
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEANUL
02 Ian 2016

Ce tare! Cum, au fost cele mai linistite sarbatori din ultimii 5 ani? Pai, in ultimii 5 ani seful politiei nu a fost actualul ministru de interne? Cum s-a schimbat seful politiei, am si ajuns sa avem sarbatori mai linistite!
Random imageUltimele stiri


loading...