2018-12-15 11:18


Mai multe ţări doresc să preia pacienţii răniţi în incendiul de la clubul Colectiv

 |  07:10
Mai multe ţări doresc să preia pacienţii răniţi în incendiul de la clubul Colectiv

Mai multe ţări, printre care Belgia, Olanda, Germania şi Israel, doresc să preia o parte dintre pacienţii răniţi în incendiul de la clubul Colectiv. Aceştia vor fi transportaţi, în principal, cu avioanele Spartan ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, au făcut aceste afirmaţii, la Palatul Victoria.

"Numărul este de 51 de paturi la nivel de Bucureşti şi 300 de paturi de chirurgie plastică. (...) Sunt pacienţi care, în mod normal, sunt consideraţi cu o patologie total aparte, mult mai gravă decât cei cu arsuri obişnuite, de data aceasta vorbim chiar de o situaţie atipică şi, pentru nivelul şi capacitatea României, numărul de pacienţi care a rezultat din acest accident este mult mai mare. (...) Nicio ţară, asta îmi spunea colegul nostru francez şi colegii israelieni, nicio ţară din Europa nu are o astfel de capacitate pentru un număr atât de mare de pacienţi deodată", a afirmat Nicolae Bănicioiu, joi, la Palatul Victoria, potrivit Mediafax.

Raed Arafat a precizat, la rândul său, că mai multe ţări din Europa s-au oferit să preia o parte din pacienţii răniţi în incendiu.

"Noi am intrat în legătură cu mai multe ambasade pe parcursul ultimelor zile şi colegi din ţări, mai ales europene, din jurul nostru şi am primit oferte de primire a pacienţilor în spitale de arşi. Era destul de greu, pentru că spitalele şi paturile de arşi, în orice ţară, sunt foarte bine numărate şi păstrate pentru capacitatea naţională. Şi, totuşi, avem ţări care ne-au oferit un număr de paturi şi pot să dau exemplu Belgia (...), Olanda, avem legătură deja cu Germania şi mai sunt alte ţări care analizează să ne acorde sprijin, mai mult pentru decongestionarea situaţiei de aici", a precizat Raed Arafat.

Selecţia bolnavilor va fi făcută de echipele medicale din statele care şi-au exprimat disponibilitatea de a prelua pacienţi.

"Selecţia pacienţilor pe baza listelor preferăm să fie făcută de colegii care vin din spitalelele respective, iar dacă ei solicită ca selecţia să fie făcută de noi va fi făcută în baza unor discuţii pe listele şi pe patologia pacienţilor. (...) Criteriile de transfer ţin, în primul rând, de spitalelele respective ca să accepte pacientul respectiv şi să spună că pot să-l preia. Doi: pacientul să fie transferabil şi să suporte transportul, chiar dacă este un risc acest lucru, familia va fi informată despre el că riscul tranportului este unul destul de serios în continuare şi, bineînţeles, dacă familia doreşte acest lucru. Dacă familia nu doreşte, se analizează cu familia şi cu medicul curant şi, dacă se consideră că nu, atunci se alege un alt pacient în locul pacientului a cărui familie nu doreşte transferul lui", a explicat secretarul de stat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-06

TAGURI: tara, preia, pacient, ranit, incendiu, club, colectiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...