2019-04-19 15:37


Mai mulți ani de garanție pentru produsele electronice

 |  22:50
Mai mulți ani de garanție pentru produsele electronice

Produsele electronice şi electrocasnice ar putea avea o garanţie de cinci ani. Este un proiect al parlamentarilor europeni, după ce tot mai mulţi clienţi s-au plâns că echipamentele se strică prea repede şi de multe ori imediat ce au ieşit din garanţie.

Pentru a-i proteja pe clienţi, parlamentarii europeni propun ca produsele să aibă afişată durata preconizată de utilizare şi o garanţie mai mare. Mai mult, producătorii ar putea fi obligaţi să ofere piese de schimb utilizatorilor care vor să îşi repare aparatele.

Acum, doar 10% dintre clienţi folosesc serviciul de garanţie extinsă, în special pentru laptopuri, televizoare şi maşini de spălat.

O garanţie obligatorie de cinci ani ar duce la schimbarea mai rară a echipamentelor, spun comercianţii. Oricum, românii sunt codaşi în Europa la acest capitol. Frigiderul sau maşina de spălat sunt înlocuite, în medie, la 8 ani, faţa de 5 ani în vestul Europei. În Suedia, costul pentru repararea produselor are TVA redus, iar în Finlanda vânzătorul este responsabil pentru problemele apărute chiar după expirarea garanţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-30

TAGURI: garantie, produse, magazine, electronice, electrocasnice
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG