MAI şi SMURD au salvat 58 de persoane în ultima săptămână
2018-08-18 05:55


MAI şi SMURD au salvat 58 de persoane în ultima săptămână

 |  13:17
MAI şi SMURD au salvat 58 de persoane în ultima săptămână

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit, în ultima săptămână, pentru salvarea a 58 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD.

Potrivit unui comunicat al MAI remis duminică Agerpres, intervenţiile, efectuate în perioada 5-11 iulie, au vizat transportul medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate şi au presupus efectuarea a peste 98 ore de zbor de către piloţii Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, au fost executate 59 de misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD - Iaşi (14 misiuni), Craiova (14 misiuni), Bucureşti (11 misiuni), Târgu Mureş (8 misiuni), Arad (7 misiuni) şi Constanţa (5 misiuni).

Activitatea aeriană SMURD este destinată salvării pacienţilor aflaţi în stare critică, ce necesită o intervenţie rapidă şi de înaltă competenţă.

SMURD foloseşte pentru misiunile de salvare aero-medicală elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-14

TAGURI: MAI, SMURD, salvare

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...