2017-01-23 23:03


Maidanezii, între adăpost şi sterilizare

 |  21:00
Maidanezii, între adăpost şi sterilizare

Un nou adăpost pentru câini va fi amenajat în sectorul 6, în zona Preciziei din cartierul Militari. Primăria de sector va colabora cu asociaţia nonguvernamentală Vier Pfoten pentru construcţia adăpostului de 500 de locuri, ce urmează să fie dat în folosinţă în două luni.

Mai exact, Vier Pfoten va avea responsabilitatea de a strânge, steriliza şi vaccina câinii fără stăpân de pe raza sectorului 6. Tot ei vor suporta costurile aferente acestor servicii, iar administraţia locală va pune la dipoziţie spaţiul pentru cabinetul veterinar. Contractul semnat între organizaţie şi primărie urmează să se desfăşoare pe o perioadă de trei luni, începând cu data de 1 martie.

Edilul a declarat că responsabilitatea pentru situaţia maidanezilor din sectorul 6 îi revine aproape în totalitate. „Primul vinovat sunt chiar eu. Intenţii bune am avut şi chiar dacă n-am avut bani sau cadrul legislativ necesar, n-am găsit calea de a rezolva această problemă stringentă”, a subliniat acesta înainte de a semna contractul de colaborare cu Vier Pfoten.

Banii pentru adăpost vor fi alocaţi de la bugetul consiliului local şi până acum nu a fost estimată suma la care se va ridica întreaga construcţie.

„Deocamdată, sincer, nu ştiu să vă spun costurile, dar ele vor fi prinse în buget. Sunt foarte mulţi câini şi e nevoie de mulţi bani. Va fi o sumă destul de bună. Este, cu siguranţă, un proiect realizabil”, a specificat Poteraş, care a adăugat că, alături de padocul din Preciziei, administraţia locală are în plan să pună în funcţiune şi o clinică mobilă pentru a steriliza inclusiv câinii care migrează din Ilfov.

Oprescu îi duce cu vorba

De aproximativ o lună, oficialii asociaţiei pentru protecţia animalelor i-au înaintat primarului general un contract de colaborare pe care însă nu l-a semnat. Motivele invocate de Oprescu sunt destul de neclare pentru aceştia.

„Din tot ce a declarat până acum în presă, domnul primar pare să dorească semnarea acordului. Contrar acestor afirmaţii, până acum nu a făcut decât să ne invoce nişte motive care nu au un fundament clar”, spune Kuki Bărbuceanu, coordonatorul de proiecte al Vier Pfoten.

PMB a mai semnat un acord de colaborare cu Vier Pfoten care se întinde din toamna anului 2010 până în martie 2011. În cadrul acestei colaborări au fost sterilizate şi vaccinate aproximativ 3.000 de patrupede, însă, după expirarea termenului, s-a stopat tot.

Sectorul 3 nu are spaţiu

În ciuda faptului că sectorul 6 a găsit o modalitate pentru a găzdui câinii, la sectorul 3 nu există încă un spaţiu pentru aşa ceva. Deşi iniţial, la semnarea acordului cu primarul Poteraş, s-a spus că este aşteptat şi un protocol cu Primăria Sectorulului 3, acesta nu se va semna prea curând.

„Degeaba semnăm cu sectorul 6, spre exemplu, dacă PMB nu vrea să semneze şi sectorul 3 nu are spaţiu”, a conchis Bărbuceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-18

TAGURI: maidanezi, adapost, sterilizare, PMB, vier-pfoten, protocolComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VIO
18 Ian 2012

sterilizati, eutanasiati, ceva ieftin, haide sa scapam de caini, ca suntem satui sa fim muscati si noi si turistii din bucuresti
TINA
18 Ian 2012

Era si cazul sa trecem si la treaba , cu sau fara o lege in vigoare , cani maidanezi ne invadeaza, ne musca si sunt peste tot. Ma bucur ca Poteras a trecut la treaba. BRAVO!!!!
CARMEN
18 Ian 2012

era si timpul sa ne apucam de treaba, chit ca exista o lege sau nu in vigoare, acesti caini maidanezi ne-au invadat, este foarte bine ca Cristian Poteras a trecut la treaba. Bravoo.
BOGDAN
18 Ian 2012

un lucru bun ca poteras se ocupa de problema cainiilor maidanezi, pentru ca sunt din ce in ce mai multi, ne este frica sa iesim pe strada.
ALEX123
18 Ian 2012

Este o problema de foarte mult timp si nush cine mai are incredere in vorbele lor ! vrem sa dispara cainii astia odata de pe strazi !
LAURA
18 Ian 2012

Sterilizare, Eutanasiere..orice numai sa nu mai fie un pericol public pe strazi ca au fost pre amlte cazuri !
DANIEL
18 Ian 2012

Afara cu ei din bucuresti.. sa le faceti locuri sa ii omorati sa faceti orice…numai vrem vorbe !!!
FLORY
18 Ian 2012

Pacat ca nu sa aprobat legea eutanasierii ! Am strans si eu semnaturi numai sa nu ii mai vedem pe strazi si sa avem un bucuresti mai curat !
STRADYVARYUS
18 Ian 2012

Este o problema foarte mare si de foarte mult timp .. sper ca macar in al 12-lea ceas sa fie rezolvata prin orice metoda !
ALEX
18 Ian 2012

Nu credeti ca voi muscati si aveti mult mai multe boli decat un caine? Eu sper sa va muscati limba si sa muriti otraviti de propriul venin. COMUNISTILOR Animalele au mult mai multa bunatate si,,decenta" decat voi. Democratia inseamna libertate de exprimare si dreptul la viata. Cine sunteti voi sa omorati niste animale? Probabil faceti parte din cei ce arunca cainii la capitala ca sa o duca bine si dupa ce va musca vreti eutanasiere. Sa va fie rusine...
ANTON
18 Ian 2012

am ajuns sa ne fie frica sa mai iesim seara pe strada, la cati caini sunt nu este normal, foarte bine poteras ca ai inceput sa te ocupi de ei.
CRISTINA
18 Ian 2012

Sunt sigur ca primarul sectorului 6 este capabil sa rezolve problema cainilor maidanezi din sectorul sau. Sterilizarea lor sigur se va face dupa procedurile lagate aflate in viguare.
CIPRIAN
18 Ian 2012

Se pare ca sectorul 6 condus de Poteras a luat in serios strangerea si sterilizarea canilor maidanezi, acest demers este unul imbucurator pentru lucuitorii acestui sector.
IOANA CIUFUDEAN
18 Ian 2012

Ei nu vor modernizare, ci caută doar manipulare. Comuniştii de ieri sunt “protestatarii” de azi.
COSMIN
18 Ian 2012

Se pare ca in sectorul 6 se incepe curatenia din primavara, primul demers fiind acela de a strange cainii si de ai steriliza. Ne bucuram pentru aceasta actiune.
DAN
18 Ian 2012

Sustinem proiectul conducerii sector 6, ne dorim un sector mai bun, mai curat si fara caini. Ne-am saturat sa mergem cu teama pe strazi. Foarte bine, speram ca si celelalte sectoare sa faca acelasi lucru.
DIANA
18 Ian 2012

Nu imi vine sa cred ca din primavara vom fi fara caini la noi in sector, o sa avem si noi mai multa liniste noaptea si mai putina mizerie prin parcuri si printre blocuri.
IOANA CIUFUDEAN
18 Ian 2012

Nu dormiti si nu va lasati manevrati de opozitia corupta si de teleiziunile platite. Romani, este timpul sa analizati bine lucrurile si saluati decizi acorecta pentru voi si pentru tara. Nu-I lasati sa ne fure demnitatea
MRUXANDRA
19 Ian 2012

Este bine ca s-a ajuns totusi la o solutie de compromis. Toata povestea asta cu cainii trebuie sa inceteze. Cainii maidanezi reprzinta o problema ce trebuie rezolvata, asta este un lucru cert!
TOMITA FLORIN GEORGE
02 Feb 2013

Cainele meu puiu meu te vreau inapoi :(
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală