2017-01-21 23:37

SOCIAL


Mâine încep probele scrise la bacalaureat

 |  19:39
Mâine încep probele scrise la bacalaureat

Elevii susţin, începând de astăzi, probelescrise la examenul de bacalaureat, prima dintre ele fiind cea la Limba şiliteratura română. Peste 2.600 de poliţişti asigură ordinea şi siguranţapublică în preajma celor 1.422 de unităţi de învăţământ unde se vor susţineexamenele.

După proba scrisă la Limba şi literaturaromână, elevii vor susţine, în 28 iunie, testarea la Limba şi literaturamaternă, în 29 iunie, proba obligatorie a profilului, iar în 1 iulie, proba laalegere a profilului şi specializării.

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuseeventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5-7 iulie, urmând ca în 8iulie să fie afişate rezultatele finale.

Până acum, elevii au susţinut proba deevaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (6-8iunie), cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba maternă (8-10 iunie), proba D de evaluare a compeţentelor digitale şi ceade evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţieinternaţională (20-23 iunie).

Poliţia Română a anunţat, duminică, că poliţiştii vor asigura măsurilede ordine şi siguranţă publică la cele 1.422 de unităţi de învăţământ dinîntreaga ţară în care va avea loc examenul.

În acest sens vor acţiona 2.686 de poliţişti (2.143 de la structurile deordine publică, 466 de la structurile de poliţie rutieră, alături de 77 despecialişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale).

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, afirma, în 6 mai, că la examenelede bacalaureat din acest an nu se va mai copia şi avertiza că „dacă alţii nuvor fi vigilenţi”, ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie.

Măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul debacalaureat au fost anunţate de ministrul Funeriu în 24 mai.

Demnitarul spunea că aceste măsuri au fost sporite şi că cei carecopiază vor fi şi mai drastic sancţionaţi, urmând să fie eliminaţi şi săprimească interdicţie de a participa la două sesiuni ulterioare.

Astfel, un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru căa fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011şi nici la cea din vara lui 2012. El va avea dreptul să se înscrie abia lasesiunea de bacalaureat din toamna lui 2012.

Ministerul Educaţiei a instituit, la fel ca anul trecut, o linie verdepentru semnalarea tuturor tentativelor şi cazurilor de potenţială fraudare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image