2018-12-12 09:35


Managerul Spitalului Elias, despre incendiul de la Colectiv: Arsurile tinerilor sunt fioroase. Nu am mai văzut aşa ceva

 |  07:34
Managerul Spitalului Elias, despre incendiul de la Colectiv: Arsurile tinerilor sunt fioroase. Nu am mai văzut aşa ceva

Doina Dimulescu, managerul Spitalului Elias, a declarat, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, referitor la incendiul din clubul Colectiv, că lucrează de 40 de ani în medicina de urgenţă, dar nu a mai văzut niciodată o asemenea mobilizare coordonată. Medicul a ţinut să precizeze că arsurile tinerilor sunt „fioroase, imagini de secolul 12 - 13”.

„Lucrez în medicina de urgență de aproape 40 de ani. Cred ca e prima dată când am văzut o mobilizare coordonată, mai bine decât în orice altă situație. Am comunicat în noaptea aceea din 30 în 30 de minute cu Raed Araft, cu ministrul Sănătății, câte ventilatoare, paturi aveți, putem să aducem pacienți? Pacienții au fost duși la toate spitalele de urgență din București. S-au dus inclusiv în spitale care nu sunt de urgență, la Colțea, unde erau locuri disponibile în terapie", a afirmat managerul Spitalului Elias.

Referitor la faptul că nu s-a apelat la salvările private, medicul a spus că acestea s-au oferit să ajute la preluarea victimelor, însă "spitalele private au o patologie de nișă, nu sunt specializați pe ce era nevoie. Nu a fost nevoie să apeleze la ele".

Managerul Spitalului Elias a mai spus că „arsurile tinerilor sunt fioroase”.

„Nu am mai văzut așa ceva, imagini de secolul 12-13. Evoluția unui pacient cu arsuri e complicată. Pronosticul poate fi stabilit dupa săptămâni. După cicatrizare, transplant de piele poate apărea compromiterea funcției pulmonare. Pacienții se pot prăpădi la intervale mai mari de timp. Costurile pentru un pacient pot ajunge la sute de mii de euro, se pot întinde pe mai multe luni de zile", a afirmat managerul Spitalului Elias, Doine Dimulescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02

TAGURI: manager, spital, elias, incendiu, colectiv, arsuri, tanar, fioroase, nu, vede, asa, ceva
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...