2017-01-18 19:44

SOCIAL


Managerul Spitalului CF2, în incompatibilitate. Şef de spital, acţionar şi administrator al unei firme particulare, în acelaşi timp

 |  18:42
Managerul Spitalului CF2, în incompatibilitate. Şef de spital, acţionar şi administrator al unei firme particulare, în acelaşi timp
Managerul Spitalului Căile Ferate Române (CFR) Nr. 2 din Capitală, ŞerbanBucur, se află în incompatibilitate, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI). Oficiali ai ANI au declarat pentru ziarul “Puterea” că managerulSpitalului CF2 se află în incompatibilitate, deoarece deţine şi funcţia deadministrator al unei societăţi comerciale ce vinde produse şi presteazăservicii în domeniulmedical.

Pe lângă funcţia de manager al Spitalului CF2 dinBucureşti, Şerban Bucur este acţionar şi administrator al firmei AntisepticaSRL (societate de curăţenie şi dezinfecţie în incinta spitalelor). Acest lucrudetermină incompatibilitate, susţin reprezentanţii Agenţiei Naţionale deIntegritate (ANI). „Managerul unui spital, potrivit legii, are voie să fieacţionar al unei firme particulare, dar să fie asociat. Nu poate însă să fieangajat al unei firme particulare, în timp ce deţine şi funcţia de manager alunităţii spitaliceşti. Nu poate să fie administrator. Dacă este şiadministrator, atunci este o problemă. Putem vorbi de incompatibilitate. Dânsulva trebui să opteze pentru una dintre cele două funcţii, altfel poate fisancţionat conform legii”, ne-au declarat surse oficiale din cadrul ANI.

Managerul Spitalului CF2 este asociat, alături de soţiasa, Roxana Viorica Bucur, la Antiseptica SRL, însă Şerban Bucur deţine şifuncţia de manager al societăţii comerciale, conform datelor oferite deRegistrul Comerţului.

Potrivit reprezentanţilor ANI, managerul Spitalului CF2nu se află în conflict de interese, cât timp firma sa furnizează produse sauprestează servicii la alte unităţi spitaliceşti. „Nu este conflict de interesedecât dacă furnizează medicamente sau servicii propriului spital. La alteunităţi poate vinde medicamente sau servicii”, ne-au mai explicat oficialiiANI.

Managerul Spitalului CF2 nu a putut fi contactat pentru a-şiexprima punctul de vedere.

Bucur vrea să fie şef peste două spitale

Şerban Bucur ocupă funcţia de manager al Spitalului CF2de la 1 ianuarie a.c. şi are planuri mari pentru unitatea spitalicească aflatăîn subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI). ManagerulCF2 anunţa, cu puţin timp în urmă, că vrea să schimbe denumirea unităţiisanitare în Spitalul Clinic al Transporturilor. „Este un întreg proiect.Într-un an, eu îmi doresc ca CF2 să devină un spital de urgenţă, un spitaladevărat, nu aşa cum sunt 90% din spitalele din România. Vreau un spital cumeste în afară. În România, problema nu este a personalului, avem chirurgi şidoctori, în general, foarte buni, dar oamenii văd că în afara ţării sunt altecondiţii şi că se respectă procedurile. Vreau să schimb şi denumirea spitaluluidin CF2 în Spitalul Clinic al Transporturilor”, declara Şerban Bucur pentruziarul „Puterea” pe 13.04.2011.

Tot Şerban Bucur dezvăluia că CF2 ar putea rămâne uniculspital al transporturilor din Capitală. „Se vorbeşte de mult de o comasare acelor două spitale (CF2 şi CF1 Witing). La nivelul ministerului se discutădespre comasarea celor două spitale. Spitalul Witing ar urma să-şi piardăpersonalitatea juridică. Nu se pune problema să trecem noi în subordinea lor,pentru că noi avem 500 de cadre, în timp ce ei au mai puţin de 300 de cadre.Spitalul Witing ar urma să devină o aripă exterioară a noastră. Comasarea arrezolva problemele de personal din ambele unităţi. Nimeni nu o să fie datafară. Nu se ştie când ar putea să aibă loc comasarea celor două spitale. Va fiemisă o ordonanţă de Guvern”, ne-a declarat Şerban Bucur pe 17 mai a.c.

Ministerul Transporturilor nu a infirmat faptul că sediscută comasarea celor două unităţi spitaliceşti, dar susţine că nu a fostluată încă o decizie definitivă în acest sens.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BOGDAN MARINESCU
08 Oct 2012

Stimate Laurentiu Musoiu, Aveti noutati legate de acest caz, sau a fost mus amalizat? Multumesc, BM
ILIE JEAN VLADIMIR
10 Dec 2012

este o idee foarte buna d ar de prea mult timp se a ud acestea dar nu se obse rva nici o fapta doar vo rbe.

Adauga un comentariu

Random image