2018-11-18 12:17


Manevre la RATB. Peste 200.000 de lei pentru apă, dar şoferii mor de sete

 |  18:01
Manevre la RATB. Peste 200.000 de lei pentru apă, dar şoferii mor de sete

RATB a plătit peste 221.000 de lei pentru circa 200.000 de sticle de 2 litri de apă care nu au ajuns niciodată la angajaţii Regiei. Apa ar putea ajunge în autobazele RATB abia spre toamnă, după închierea perioadei de caniculă. Sindicaliştii din RATB dau vina pe Direcţia de achiziţii din cadrul Regiei şi pe primarul Sorin Oprescu, pe care îl acuză că a subfinanţat transportul local din Bucureşti.

Conducerea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) a plătit peste 45.000 de euro pentru achiziţionarea de apă minerală destinată hidratării angajaţilor. Cu toate acestea, nici o sticlă cu apă nu a ajuns la angajaţii Regiei, şoferii şi mecanicii fiind nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar pentru a se răcori în timpul orelor de muncă. “RATB a achiziţionat apă minerală prin Bursa Română de Mărfuri. Preţul maxim al Acordului cadru este de 221.012,75 lei, iar cantitatea achiziţionată este de maxim 232.645 PET-uri de 2 litri”, se arată într-un răspuns oficial al RATB adresat ziarului PUTEREA.

Sindicaliştii din RATB recunosc că nu există însă apă pentru angajaţii Regiei şi dau vina pe cei de la Direcţia de achiziţii, dar şi pe Primăria Capitalei. “Nu există apă în autobazele RATB. Am înţeles că s-a demarat o procedură de achiziţie prin Bursa de Mărfuri, dar nu s-a finalizat. Responsabili trebuie să fie cei de la Achiziţii. Şi diminuarea bugetului de către Consiliul General şi Primăria Capitalei a condus la această situaţii. Avem un buget redus cu 100 milioane de lei. Dacă apa va ajunge în toamnă, este tardiv, este inutil. Este nevoie de apă pe aceste temperaturi ridicate”, a declarat pentru ziarul PUTEREA preşedintele executiv al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu.

Săptămâna trecută, sindicaliştii din RATB au ameninţat că angajaţii Regiei vor intra în grevă, dacă Primăria Capitalei şi Consiliul General nu vor acorda mai mulţi bani, măcar acelaşi buget ca anul trecut, pentru transportul local.

Oprescu nu vrea să mai dea bani

În ciuda numeroaselor discuţii purtate cu reprezentanţii angajaţilor RATB, Sorin Oprescu nu pare dispus să acorde mai mulţi bani Regiei. “Nu mai dau bani pe brice, ace şi popice”, a declarat primarul general al Capitalei, la Antena 3, după ce directorul general al RATB, Adrian Câmpurean, şi-a dat recent demisia pe motiv că Regia nu primeşte suficienţi bani.

Nu este prima dată când la RATB sunt suspiciuni de “manevre” cu apă. Şi fostul director general al Regiei, Adrian Criţ, a fost demis anul trecut de Consiliul General al Capitalei după ce a fost acuzat, printre altele, şi că RATB a plătit o sumă importantă de bani pentru a achiziţiona apă ce nu a mai ajuns la angajaţi. La acea vreme, Sorin Oprescu a încercat să se opună demiterii lui Criţ, îndepărtat de la conducerea RATB de majoritatea PDL de atunci din Cosniliul General, acelaşi partid care îi şi oferise fotoliul de şef al Regiei.

În plus, multe mijloace de transport ale RATB nu au instalaţie de aer condiţionat nici măcar pentru cabina şoferului, iar la alte autobuze, troleibuze sau tramvaie, aceste instalaţii nu funcţionează.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-28
Citeste si:
Sindicaliştii din RATB şi Metrorex ameninţă cu grevă generală
Mazilit de Oprescu! Adrian Mihai Câmpurean, directorul general RATB, şi-a dat demisia

TAGURI: ratb, apa, angajati, achizitii, regie, oprescu, sindicalisti, autobuze
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...