2018-12-12 09:36


MApN: Eroii Armatei Române căzuţi la datorie, comemoraţi de Ziua Veteranilor

 |  07:52
MApN: Eroii Armatei Române căzuţi la datorie, comemoraţi de Ziua Veteranilor

Ministerul Apărării (MApN) a anunţat că eroii Armatei României căzuți la datorie în teatrele de operații vor fi comemorați miercuri, de Ziua Veteranilor. În cadrul evenimentului se vor organiza servicii religioase și ceremonii militare la mormintele acestora.

Potrivit sursei citate, în București, ceremonia militară se va desfășura, începând cu ora 10,50, la Monumentul Eroilor căzuți în teatrele de operații și pe teritoriul României, din Parcul Tineretului.

MApN a mai anunţat că „la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia va fi comemorat sublocotenent p.m. Vasile Claudiu Popa, la Cimitirul Municipal al Eroilor din Bistrița — sublocotenent p.m. Cristian-Petru Filip, la Cimitirul din Șintereag (Bistrița-Năsăud) — sublocotenent p.m. Marius Florin Sfecheș, la Cimitirul Ortodox din Râșnov — sublocotenent p.m. Claudiu Chira, la Cimitirul Municipal Aleea Eroilor din Brașov — sublocotenent p.m. Paul Caracudă, slt. p.m. Valerică Leu, la Cimitirul din curtea bisericii satului Pinu (jud. Buzău) — sublocotenent p.m. Ion Dan Ciobotaru, la Cimitirul Eroilor — Biserica Flămânda din Câmpulung (Argeș) — sublocotenent p.m. Dragoș Traian Alexandrescu”.

Vor fi comemorați la Cimitirul din satul Calotești (jud. Argeș) — sublocotenent p.m. Florin Bădiceanu, la Cimitirul Mare din Murfatlar (Constanța) — sublocotenent p.m. Ionel Gheorghiță Drăgușanu, la Cimitirul din comuna Corbu (Constanța) — sublocotenent p.m. Adrian Postelnicu, la Cimitirul Ungureni din Craiova — sublocotenent p.m. Cătălin-Ionel Marinescu, la Cimitirul Sineasca din Craiova — sublocotenent p.m. Claudiu-Constantin Ștefan Vulpoiu, la Cimitirul Mulatău din Dej — maior p.m. Iuliu-Vasile Unguraș, la Cimitirul din satul Prunișor (com. Prunișor, jud. Mehedinți) — sublocotenent p.m. Ion-Lucian Leuștean, la Cimitirul Eternitatea din Tecuci — sublocotenent p.m. Narcis Șonei, la Cimitirul Eternitatea din Galați — sublocotenenții p.m. Claudiu-Marius Covrig și Ionuț Cosmin Sandu.

Ministerul Apărării a mai menţionat, în comunicatul de presă, că vor mai fi comemorați: la Cimitirul Eternitatea din Iași — sublocotenent p.m. Bogdan Valerian Hâncu, la Cimitirul din comuna Aleșd — sublocotenent p.m. Iosif-Silviu Fogarași, la Cimitirul Eroilor din Beiuș — sublocotenent p.m. Mihail-Anton Samuilă, la Cimitirul din satul Paiseni (com. Hornu Luncii, jud. Suceava) — sublocotenent p.m. Ioan Grosaru, la Cimitirul din satul Puțul cu Sălcie (com. Mătăsaru, jud. Dâmbovița) — sublocotenent p.m. Aurel Marcu, la Cimitirul din Rovinari — sublocotenent p.m. Constantin-Laurențiu Lixandru, la Cimitirul din Parcul Eroilor Români de la Târgu Mureș — maior p.m. Tiberius-Marcel Petre, iar la Cimitirul Lenin Sud din Râmnicu Vâlcea — sublocotenent p.m. Remus Brînzan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-11

TAGURI: mapn, eroi, armata, romana, cazut, datorie, comemoreaza, ziua, veteranilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...