2017-01-24 23:23


Marea Britanie vrea să scape de cadrele medicale din România

 |  14:54
Marea Britanie vrea să scape de cadrele medicale din România

Daily Mail a luat în vizor competenţa asistentelor medicale provenite din România sau Bulgaria, care lucrează în Marea Britanie.

Unul dintre medicii de top ai Marii Britanii, Lordul Robert Winston, avertizează că asistentele medicale originare din Europa de Est, în special româncele şi bulgăroaicele, pun în pericol viaţa pacienţilor deoarece nu pot vorbi corect limba engleză şi au competenţe limitate de comunicare „chiar şi în limba lor”.

„Comunicarea între pacient şi personalul medical are o importanţă vitală. Şi riscăm să pierdem această comunicare din cauza asistentelor care nu ştiu să vorbească limba engleză, nu este corect pentru ceilalţi colegi care sunt forţaţi să lucreze cu astfel de indivizi”, mai spune Winston, care a informat Camera Lorzilor că acestea au fost instruite într-un „mod complet diferit” de asistentele britanice şi nu sunt obişnuite să discute cu doctorii sau cu pacienţii lor.

Consiliul Medical General a anunţat că 22.060 dintre doctorii care au licenţă de muncă în Marea Britanie provin din Zona Economică Europeană, inclusiv 1.862 de doctori calificaţi din România şi 722 din Bulgaria.

„Incompetente”, dar căutate

O scurtă căutare în rândul anunţurilor de pe interne, cu privire la numărul de posturi vacante în străinătate pentru personalul medical de la noi din ţară ne arată că acesta depăşeşte ordinul sutelor.

Spre exemplu, în Marea Britanie contractele sunt de minimum un an, asigurările sociale şi medicale sunt asigurate de angajator, program de 8 ore/zi timp de 5 zile/săptămână.

Condiţiile impuse sunt experienţa de minimum un an în domeniul medical, vârsta între 21 şi 55 de ani şi limba engleză la nivel mediu. Cât despre salariul oferit, acesta variază între 10 şi 12 lire sterline pe oră.

Anunţuri de angajare pentru ocuparea posturilor de asistente medicale găsim şi în Emiratele Arabe Unite. Cerinţele din Orientul Mijlociu sunt: studii universitare sau echivalentul acestora cu durata minimă de 3 ani, doi ani experienţă într-un spital de îngrijire acută cu minimum 300 de paturi sau într-un spital universitar. Totodată, angajatorii mai cer ca aplicantul să lucreze în prezent în sistemul medical, să posede autorizaţie de liberă practică şi să fii făcut cursuri de prim-ajutor. Pachetul salarial „generos” cuprinde şi o indemnizaţie de cazare, casa mobilată, o indemnizaţie de energie electrică, de călătorie, zboruri dus-întors, 30 de zile de concediu anual, cât şi bonusuri.

Şi bogaţii din Dubai căutau, la sfârşitul lunii iulie, 50 de medici români cu diverse specializări, cărora le ofereau salarii cuprinse între 8.000 şi 12.000 de dolari pe lună, în afară de cazare asigurată şi bonusuri extrem de atractive.

Italia, Cipru, Norvegia şi Grecia au şi ele o ofertă considerabilă de anunţuri de angajare pentru personalul medical din România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CEZAR55
09 Sep 2011

SI VOR FI INLOCUITI[ E] DE COLONISTI DIN INDIA SAU AFRICA DE SUD CUNOSCATORI DE LIMBA SPANGLISH ..... CRED CA TOCMAI CUNOSTINTELE BUNE ALE COMPATRIOTILOR NOSTRI II DAU AFARA DIN ANGLIA ...FOARTE BINE ! VOR PLECA IN ALTA TARA EUROPEANA , SPRE DEOSEBIRE DE INGLEJI , ROMANII CUNOSC FRANCEZA , GERMANA , SPANIOLA SI ITALIANA ..... SI MAI ALES CUNOSC MEDICINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală