2018-12-11 06:42


Mărturia CUTREMURĂTOARE a unui salvator de la Colectiv: Era ca într-un film de groază...

 |  08:41
Mărturia CUTREMURĂTOARE a unui salvator de la Colectiv: Era ca într-un film de groază...

Unul dintre salvatorii care s-a dus voluntar, vineri seară, să ajute la scoaterea victimelor din clubul Colectiv a declarat că în interior au rămas haine, genți, ghete și zeci de telefoane care sunau încontinuu. Acesta a mai spus că totul era „ca într-un film de groază”.

Bărbatul, angajat al ISU București, era, vineri, în ziua sa liberă. Cu toate acestea, la câteva minute după ce s-a dat alarma, bărbatul a ajuns la clubul Colectiv.

"Când am ajuns eu, erau peste tot cei cu arsuri mai superficiale, iar la intrarea în club erau zeci de victime inerte, scoase de colegii mei. De acolo trebuia să îi preluăm noi. Cei care au acţionat în interior îi scoteau afară imediat ce îi găseau, fără să ştie dacă mai erau sau nu în viaţă. Erau şase sau şapte echipe înăuntru, de câte două sau trei persoane, şi îi scoteau unul după altul. Când am ajuns eu, în faţa clubului erau scoase şi întinse pe jos cel puţin 20 de victime", a povestit bărbatul, pentru Mediafax.

Salvatorul a mai spus că tot ce se petrecea la clubul Colectiv semăna cu un adevărat film de groază.

"Toţi cei pe care a trebuit să îi verificăm rapid, după ce erau scoşi la intrarea în club, nu mai erau conştienţi. Erau arşi. Am găsit o fată care cred că a avut o bluziţă mai sintetică pe ea şi se topise pe ea, se vedea cum era prinsă de piele, şi mai avea sutienul. Bluza nu a ars, pur şi simplu s-a topit pe ea de la temperatura aia. Un altul era în pielea goală. Mai avea doar chiloţii pe el. Nu ştiu ce s-a întâmplat şi cum ajunsese aşa. Era o imagine de groază. Ca într-un film de groază: care arşi, care dădeau din câte o mână, dar de fapt erau nişte spasme, la nas şi la gură toţi aveau funingine. După un timp, însă, nu mai existau tărgi pe care să fie transportate victimele și am fugit din ambulanţă în ambulanţă şi abia am găsit una. Iar după ce am cărat victima cu targa am constatat că nu mai erau ambulanţe goale, nu aveam unde să îl băgăm. Deschideam uşa şi nici nu apucam să întrebăm că ni se spunea: nu mai avem loc. L-am lăsat acolo cu un băiat. L-am întrebat dacă a făcut cursul de prim-ajutor şi i-am zis să stea pe el şi am plecat înapoi. I-a făcut masaj cardiac până a venit ambulanţa. Nu mai ştiu când a venit să îl ia, dar ştiu că trăia. Era clar în stare gravă, dar se vedea că trăieşte. Mai ridica câte o mână. Pe cei care îi vedeam că nu mişcă şi nu mai au puls, îi dădea într-o parte", a relatat bărbatul.

Acesta a mai spus că în club nu se putea intra deoarece era „un fum dens, un miros greu”.

„Nu aveai nicio şansă să rezişti fără mască. Am intrat ulterior să verific dacă nu a mai rămas cineva după bar, într-o încăpere mică din spatele barului, un fel de depozit al lor. Ne-am uitat sub scenă, ne-am uitat peste tot. Prin club erau geci, telefoane. Pe o boxă de acolo erau o grămadă de telefoane şi sunau întruna. Sunau rudele. Am văzut pe unul că suna „Naşa”. Pe toate canapelele erau genţi, haine, pe jos erau o gramadă dă alte lucruri", a precizat bărbatul. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02
Citeste si:
Medici francezi, specialişti în domeniul arsurilor, vin la Bucureşti
Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, singurul din ţară unde există o bancă de piele
Managerul Spitalului Elias, despre incendiul de la Colectiv: Arsurile tinerilor sunt fioroase. Nu am mai văzut aşa ceva
Klaus Iohannis: Nu mai putem lăsa corupţia să se întindă până ucide. Trebuie să învăţăm din lecţia plătită cu atâtea vieţi
Tragedia din clubul Colectiv. Marius Ruşitoru, editor de imagine în TVR, a murit

TAGURI: marturie, cutremuratoare, salvator, colectiv, film, groaza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...