2018-12-10 02:48


MĂRTURIA unui român aflat în hotelul de lux din Dubai, cuprins de flăcări

 |  09:48
MĂRTURIA unui român aflat în hotelul de lux din Dubai, cuprins de flăcări

Un incendiu puternic a distrus un hotel de 63 de etaje din Dubai în ajun de An Nou. Un număr de 200 de turişti au fost evacuaţi din căldire, în timp ce 14 au fost răniţi. Românul Eduard Irimia a povestit, la o televiziune de ştiri, cum au decurs evenimentele.

Până în prezent nu a fost anunţată valoarea pagubelor. Oficialii guvernamentali au dat publicităţii imagini cu hotelul, cea mai mare parte din faţada clădirii fiind complet distrusă.

Focul a plecat din unul dintre balcoanele hotelului Address Downtown Dubai cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

„Unul dintre muzicienii mei a strigat la un moment dat că se văd flăcări într-un balcon, la vreo trei etaje deasupra noastră. Am privit într-acolo şi ca să fiu sinceră iniţial nu ne-am agitat prea mult. Însă în câteva minute tot hotelul era cuprins de flăcări. Şi din acel moment vă pot spune că a fost o învălmăşeală cumplită. De necrezut”, a relatat Anita Williams, martor ocular, transmite digi24.ro.

Focul s-a extins rapid pe faţadă şi a cuprins 20 din cele 63 de etaje ale clădirii.

Printre cei care se aflau în hotel în momentul incendiului s-a numărat și românul Eduard Irimia.

„Brusc am văzut pe balcon cum cădeau bucăţi mari de flăcări în faţa balconului. Am apucat să văd două secunde cum pe lateral dreapta era toată... luase foc. Aici este o controversă. Am auzit mai multe păreri că focul a pornit de la etajul 20. Eu susţin că a pornit de undeva de mai jos, de la o terasă, pentru că focul s-a dus în sus, a plecat de la etajul 12 către vârful hotelului, pentru că a fost cuprinsă toată faţada în două, trei minute. Am avut norocul când am fugit pe holuri să nu ştim ce se întâmpla de fapt afară. Dacă am fi văzut acele imagini înfiorătoare, sunt convins ca am fi intrat în panică mai rău. Am încercat să fim calmi, să coborâm într-o viteză oarecum, dar să ne păstrăm şi calmul să nu cădem pe scări”, a povestit Eduard Irimia.

Românul a mai spus că „partea negativă este că incendiul nu a fost semnalat prin alarmă”.

„Noi am văzut doar pe partea cu balconul, am avut norocul să vedem singuri că a apărut acest incident, dar nu a fost niciun semnal de alarmă care să ne avertizeze. Am avut prieteni care erau în pijamale şi au plecat în picioarele goale din hotel”, a afirmat Eduard Irimia. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-02

TAGURI: marturie, roman, hotel, lux, dubai, cuprinde, flacari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...