2018-12-17 02:37


Maşinile “rent a car” au interzis la galben

 |  17:47
Maşinile “rent a car” au interzis la galben

Primăria Capitalei impune noi condiţii pentru practicarea serviciului de “rent a car”. Maşinile de închiriat vor trebui să aibă mai multe dotări decât taxiurile.

Maşinile de închiriat (rent a car) nu vor mai putea parca în staţiile de taxi şi nu pot avea culoare galbenă, potrivit unui proiect al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) supus dezbaterii publice.

Pentru a desfăşura activitatea de închiriere maşini în Capitală, agenţii economici vor fi nevoiţi să obţină o autorizaţie pentru Bucureşti.

Maşinile de închiriat trebuie să aibă o vechime de maximum cinci ani şi motor minim EURO 4. “Standardul minim de dotări va fi peste cel impus pentru agrearea unui taxi, şi anume:existenţă instalaţie aer condiţionat;elemente de siguranţa pasagerilor - număr airbaguri pentru şofer şi pasager – min. 2, sistem suplimentar de reţinere – SRS;sisteme pentru siguranţa circulaţiei – ABS, ESP;sistem de asistare a parcării – senzor de parcare; sistem de alarmă şi protecţie antifurt;închidere centralizată;existenţă dispozitiv GPS de monitorizare”, se arată în proiectul PMB. Automobilele destinate închirierii nu vor putea avea însemne, înscrisuri sau dotări specifice taxiurilor.

Şoferul de rent a car va trebui să aibă vârsta minimă de 21 de ani. Amenzile pentru încălcarea prevederilor legislaţiei se încadrează între 2.500-5.000 de lei pentru firme şi 500-2.500 de lei pentru şoferi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...