2017-01-18 06:12

SOCIAL


Măsuri sporite pentru combaterea fraudelor la examen

 |  16:57
Măsuri sporite pentru combaterea fraudelor la examen

Examenul de bacalaureat începe maine, oficialiiMinisterului Educaţiei anunţând măsuri stricte pentru organizare şidesfăşurare, în scopul eliminării posibilităţilor de fraudă, informeazăMediafax.

Bacalaureatul începe în 6-8 iunie cu evaluareacompetenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată în 8-10iunie de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limbamaternă.

Proba D de evaluare a competenţelor digitale eraprogramată să înceapă în 13 iunie, dar MECTS a decis schimbarea datei pentru 10iunie, întrucât zilele de 12 şi 13 iunie sunt libere cu ocazia Sărbătorii deRusalii, potrivit Codului muncii. Perioada alocată desfăşurării probei D semenţine la cinci zile.

Următoarea probă este cea de evaluare a competenţelorlingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, care se va derula înintervalul 20-23 iunie.

Probele scrise de la Bac încep în 27 iunie cu Limba şiliteratura română, în 28 iunie este progamată testarea la Limba şi literaturamaternă, în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie a profilului şi în 1iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vorputea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5-7 iulie,urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, afirma, în6 mai, că la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia şiavertiza că „dacă alţii nu vor fi vigilenţi”, ce s-a întâmplat în vămi se vaîntâmpla şi în educaţie. Demnitarul spunea că aceste măsuri au fost sporite şică cei care copiază vor fi şi mai drastic sancţionaţi, urmând să fie eliminaţişi să primească interdicţie de a participa la două sesiuni ulterioare.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image