2018-07-19 06:29


UPDATE. MECHEL: Un fost angajat de la Mechel Câmpia Turzii s-a sinucis. Colegii spun că nu mai putea plăti ratele

 |  11:41
UPDATE. MECHEL: Un fost angajat de la Mechel Câmpia Turzii s-a sinucis. Colegii spun că nu mai putea plăti ratele

UPDATE ora 14.20: Primul-ministru Victor Ponta şi-a exprimat compasiunea miercuri pentru moartea muncitorului de la combinatul Mechel de la Câmpia Turzii care s-a sinucis.

 

"Vreau să exprim compasiune. Era destul de şocant ceea ce s-a întâmplat la Câmpia Turzii cu unul dintre angajaţi. Chiar dacă vorbim de o companie privată, înţeleg disperarea multora dintre cei de acolo. (...) O să o rog pe d-na ministru Pană (Doina Adriana Pană, ministrul delegat pentru Dialog Social - n.r.) şi, sigur, împreună cu ministrul Justiţiei să vedem dacă putem aduce o modificare legislativă chiar şi în cazul companiilor sută la sută private care nu îşi respectă obligaţiile prevăzute în contractele colective de muncă faţă de angajaţi, dacă putem să aducem anumite sancţiuni, pentru că doar să ne uităm şi să vedem că sunt companii care nu îşi îndeplinesc ceea ce au semnat în contract cred că e o atitudine pasivă şi poate reuşim să facem ceva mai mult decât doar să constatăm că economia de piaţă presupune şi firme care dau faliment", a afirmat primul-ministru, la începutul şedinţei de Guvern.

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, fost angajat al combinatului Mechel Câmpia Turzii, s-a sinucis, foştii colegi ai bărbatului precizând că acesta fusese disponibilizat în 10 februarie şi că a recurs la acest gest din cauza disperării întrucât nu mai avea bani să îşi achite ratele la bănci.

Bărbatul urma să împlinească miercuri 58 de ani. Acesta a fost găsit spânzurat marţi seară, în locuinţa sa.

"Colegul nostru a fost găsit mort aseară, s-a sinucis. Stresul şi momentele grele l-au pus la pământ. Nu ştim dacă a avut şi alte probleme, dar cu siguranţă l-a doborât situaţia de aici", a afirmat Ion Vuţă, unul dintre liderii sindicali de la Mechel Câmpia Turzii.

Un alt fost coleg al bărbatului a spus că acesta avea rate la bănci, pe care nu le mai putea achita în condiţiile în care fusese disponibilizat şi nu îşi primise salariile compensatorii.

Peste o sută de angajaţi disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în faţa combinatului, faţă de neacordarea salariilor compensatorii, transmite Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-01-03

TAGURI: Mechel, protest, sinucidere

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.