2018-12-18 18:13


Medic din Franţa: Răniţii de la Colectiv nu ar fi fost trataţi mai bine în Franţa sau Belgia

 |  07:12
Medic din Franţa: Răniţii de la Colectiv nu ar fi fost trataţi mai bine în Franţa sau Belgia

Medicul român Ciprian Isacu, stabilit în Franţa, a declarat, luni seară, că răniţii din incendiul de la clubul Colectiv nu ar fi fost trataţi mai bine nici în Franţa, nici în Belgia. Acesta a ţinut să-i felicite pe medicii de la Bucureşti pentru modul în care au acţionat în urma tragediei de la Colectiv.

Ciprian Isacu, şef al Şectiei de arşi de la Centrul Spitalicesc Universitar din Bordeaux, a vorbit luni, la Spitalul Elias, despre doctorii români cărora le-a spus „jos pălăria”.

"Jos pălaria pentru ceea ce am văzut, pacienţii nu ar fi fost trataţi mai bine nici în Franţa, nici în Belgia. Probabil vom mai transfera pacienţi în străinătate, pentru că i-am văzut (pe medici, n.r.) epuizaţi şi să le mai uşurăm munca", a precizat medicul, potrivit Mediafax. 

Ciprian Isacu a mai spus că se întreabă ce ar afi făcut Franţa dacă s-ar fi confruntat cu o asemenea tragedie.

"Nu dăm lecţii, nu dăm indicaţii. Deşi lucrez de 23 de ani cu arşii la Boreaux, mă întreb ce am fi făcut noi, dacă reprezint un centru, poate cel mai mare din sud -vestul Franţei, în faţa unei nenorociri de talia asta. O sută cincizeci este enorm. (...) Eu sunt plecat de 23 de ani din ţară, dar aici, din punct de vedere tehnic, sunt top, din punct de vedere uman, nimic de reproşat. Arsura este o patologie foarte grea şi complicată", a afirmat medicul.

Doctorul Ciprian Isacu a ţinut să precizeze că, în Franţa, costul unei zile de reanimare este de 8.500 de euro.

"Totul este imprevizibil la ars. Să nu ne plimbăm cu avionul ca să facem plăcere unuia sau altuia. Fac de 23 de ani meseria şi am văzut foarte multe cazuri de arşi Să fiţi mândri că aveţi aici adevăraţi soldaţi. Nu avem nimic să-i învăţăm. Treceţi de partea cealaltă şi vedeţi cine ar fi făcut mai mult decât au făcut aceşti medici. Jos pălăria pentru doctorii de aici", a completat medicul român. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: medic, franta, ranit, colectiv, nu, trateaza, mai, bine, belgia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...