2019-02-21 18:22


Medicamente esențiale pentru CARDIACI şi bolnavii de CANCER, pe cale de dispariţie

 |  12:39
Medicamente esențiale pentru CARDIACI şi bolnavii de CANCER, pe cale de dispariţie

Medicamente esenţiale pentru persoanele cardiace sau bolnave de cancer riscă să dispară din România. Avertismentul vine din partea producătorilor, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că vrea să ieftinescă, la foc automat, cu 35%, terapiile care ies de sub patent.

Ieftinirea cu 35% a medicamentelor ieşite de sub patent e una din măsurile prevăzute în Programul de Guvernare. Măsură ar putea avea efecte cât se poate de nedorite. „Sunt riscuri de dispariţia unor medicamente de pe piaţă, riscuri de discontinuitate şi de dificultate pentru pacienţi în a-şi asigura aceste medicamente. Sunt medicamente din sfera cardiologiei, din sfera medicaţiei sistemului nervos central, musculos scheletic, respirator, nu mai vorbesc de produsele pentru oncologie”, spune Dan Zaharescu, preşedintele ARPIM.

În total, peste 100 de medicamente, inclusiv vaccinuri, ar putea dispărea din farmacii, avertizează producătorii. Pe pagina www.lipsamedicamente.ro, creată special de autorităţi, sunt deja 200 sesizări.

„Lipsesc medicamente care sunt absolut necesare şi mai rău decât atât, dincolo orice reglementare de preţ, trebuie să ştim că principalul scop al oricărei politici a medicamentului în România trebuie să fie accesul la medicamente”, afirmă Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, notează digi24.ro. Proiectul e în dezbatere publică până pe 1 martie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-11

TAGURI: medicamente, bolnavi, cardiaci, cancer, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...