2019-03-23 08:48


Medicii de familie acordă luni consultaţii numai copiilor și persoanelor care au adeverințe înlocuitoare de card

 |  11:26
Medicii de familie acordă luni consultaţii numai copiilor și persoanelor care au adeverințe înlocuitoare de card

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) a informat, într-un comunicat de presă, că medicii de familie vor acorda luni consultații numai copiilor și persoanelor care au adeverințe înlocuitoare de card. CNAS a anunțat, duminică seara, o defecțiune în funcționarea cardului de sănătate.

"Astăzi, 15 februarie, medicii de familie vor acorda numai consultații fără card, prevăzute ca obligativitate în contract, copiilor și persoanelor care au adeverințe înlocuitoare de card. În ciuda recomandărilor făcute de CNAS, asigurații care au card de sănătate nu pot primi servicii medicale dacă sistemul CEAS nu funcționează. De asemenea, anunțăm populația că medicii de familie vor asigura urgențele la cabinete, dar fără a elibera documente în relația contractuală cu un partener care nu este capabil să asigure minimum necesar populației plătitoare", a precizat Societatea Națională de Medicina Familiei.

Medicii de familie avertizează pacienții că există posibilitatea ca eliberarea actelor medicale, a rețetelor să fie întârziată sau blocată.

"Solicităm public CNAS să înceteze să mai impute medicilor contravaloarea serviciilor oferite pacienților. Marți, 16 februarie, vor avea loc consultări la CNAS privind proiectul de norme la Contractul — cadru, fără ca să fi avut loc consultări și la proiectul de hotărâre de guvern, așa cum prevedea legea. Dacă din ce în ce mai des CNAS este dispusă să depășească barierele impuse de legea în vigoare, noi anunțăm pe această cale că nu o vom face", precizează sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-15

TAGURI: medic, familie, acorda, luni, consultatie, copil, persoana, adeverinta, inlocuieste, card
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...