2018-07-16 11:55


Medicii, plătiţi de autorităţile locale

 |  16:08
Medicii, plătiţi de autorităţile locale

Ministerul Sănătăţii are în vedere schimbarea legislaţiei privind implicarea autorităţilor locale şi judeţene în finanţarea spitalelor, astfel încât să contribuie nu numai la reabilitarea spitalelor şi utilităţilor, ci şi la dotare şi plata personalului.

Proiectul „Aplicarea procesului de descentralizare în sistemul de sănătate” s-a desfăşurat în perioada 17 iunie 2010 - 17 iunie 2012 şi a avut ca obiectiv instruirea personalului de conducere din spitale şi alte instituţii medicale, a personalului cu atribuţii în sănătate din cadrul autorităţilor publice locale şi a structurilor locale deconcentrate (fostele DSP) privind procesul de descentralizare în sistemul sanitar. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Teoharie Vulcănescu, a reliefat ieri, cu prilejul încheierii proiectului, că acesta a avut în vedere plasarea pacientului - şi a cetăţeanului în general - în centrul sistemului de sănătate, împreună cu responsabilitatea decidenţilor în faţa sa. Răzvan Vulcănescu a spus că funcţionarea unităţilor sanitare, numirea managerilor şi decizia existenţei spitalelor trebuie să aparţină autorităţilor locale. În ceea ce priveşte alocarea resurselor, se constată că, pentru majoritatea spitalelor, Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate continuă să reprezinte o sursă unică sau preponderentă de finanţare, deşi încă din anul 2002 s-a creat baza legală prin care autorităţile publice locale puteau contribui la susţinerea unor cheltuieli administrative. Acest aspect afectează calitatea serviciilor medicale furnizate pacienţilor şi condiţiile în care se desfăşoară activitatea medicală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-15

TAGURI: medici, spitale, descentralizare, plata, primarie, fonduri, sanatate

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LUCIANO
29 Iul 2012

Din pacate tipirumle moderne ajung si in Maramures. Inevitabil insa, nu poti obliga oamenii sa isi construiasca toate casele din lemn, fara cuie, doar ca sa dea bine la turisti:)Depinde la ce te astepti cand ajungi acolo. Am fost in zona de multe ori si da, sunt si multe semne de kitsch, dar si "oaze" de arhitectura, unde parca timpul s-a oprit.
Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.