2017-01-19 06:34

SOCIAL


Medicii spun că vaccinarea trebuia începută din octombrie

 |  12:42
Medicii spun că vaccinarea trebuia începută din octombrie

Până în prezent, aproximativ 35 000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire au fost vaccinate gratuit în cadrul campaniei de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii.

Au fost imunizate cu prioritate persoanele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În perioada 30 octombrie - 6 noiembrie 2011, numărul total de infecţii respiratorii acute a fost de 84.154, cu 10,6% mai mic decât în săptămâna precedentă, conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În judeţul Mehedinţi, în perioada 2 octombrie - 10 noiembrie s-a înregistrat un număr de 9.912 cazuri de viroze respiratorii acute, bronşite şi pneumonii. Îmbolnăvirile au fost provocate atât de oscilaţiile de temperatură, cât şi de dezinteresul oamenilor de a consulta medicul de familie la apariţia primelor simptome de boală.

Din totalul bolnavilor supravegheaţi la nivelul DSP Mehedinţi, 154 au fost spitalizaţi, unul dintre aceştia fiind diagnosticat cu gripă.

La nivelul judeţului Brăila, peste 3.000 de persoane din categoriile persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire au fost vaccinate antigripal gratuit, în cadrul campaniei derulate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

„DSP Brăila a achiziţionat 6.400 doze de vaccin antigripal de la Institutul Cantacuzino Bucureşti, iar în primă tranşă au fost deja distribuite medicilor de familie 4.800 de doze. Până în prezent au fost imunizate 3.100 persoane din categoriile celor cu risc ridicat de îmbolnăvire”, a declarat Gabriel Ciochină, directorul DSP Brăila.

Vaccinurile antigripale fabricate pentru acest sezon rece conţin aceleaşi tulpini ca şi cele produse anul trecut, inclusiv cea a virusului gripei porcine. Medicii susţin că imunizarea populaţiei trebuia făcută în sezonul pregripal, respectiv în luna octombrie, când deja au apărut primele cazuri, astfel încât vaccinarea să se fi terminat deja la această dată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-27

TAGURI: boli respiratorii, medici, vaccinareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image