2018-12-12 12:47


Medicul Cătălin Rusu, decorat de Klaus Iohannis, cercetat în libertate pentru luare de mită

 |  11:43
Medicul Cătălin Rusu, decorat de Klaus Iohannis, cercetat în libertate pentru luare de mită

Medicul Florin Dumitru Cătălin Rusu, şef Secţie Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, care a fost decorat, luni, de preşedintele Klaus Iohannis, a fost reţinut în 2013 şi apoi cercetat în libertate pentru luare de mită.

Medicul Florin Dumitru Cătălin Rusu, şef Secţie Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, a fost decorat, luni, de preşedintele Klaus Iohannis, alături de mai multe cadre medicale de la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Administraţia Prezidenţială a anunţat că medicul Cătălin Rusu se află printre cadrele medicale cărora le-a fost acordat Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler.

În 9 aprilie 2013, medicul anestezist Florin Cătălin Rusu de la "Spitalul Grigore Alexandrescu" şi medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath de la aceeaşi unitate medicală au fost reţinuţi pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra lor fiind găsiţi peste 6.000 de lei, la percheziţia corporală.

Medicul Gheorghe Ştefan Ozsvath a fost acuzat că a primit câte 600 de lei pentru a opera trei copii, iar anestezistul Florin Rusu a fost acuzat că ar fi primit 550 de lei pentru a participa la cele trei operaţii.

În decembrie 2010, medicul anestezist Florin Rusu a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional serviciul credincios în grad de cavaler, pentru implicarea în salvarea vieţii unor bebeluşi arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: medic, catalin, rusu, decoreaza, klaus, iohannis, cerceteaza, libertate, luare, mita, retinut, 2013
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...