2018-12-14 19:11


Mega-mitingul transportatorilor se amână. Primăria liberală a Capitalei protejează Guvernul Cioloș și refuză autorizarea protestului

 |  21:01
Mega-mitingul transportatorilor se amână. Primăria liberală a Capitalei protejează Guvernul Cioloș și refuză autorizarea protestului

Primăria Capitalei a respins, în şedinţa din data de 07.12.2015, cererea formulată de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), pentru organizarea unui miting la data de 10.12.2015, anunță organizația, într-un comunicat.

„COTAR a luat legătura cu majoritatea organizaţiilor patronale din transport şi împreună vom depune o nouă cerere, pentru a organiza un protest la nivel naţional”, afirmă conducerea organizației. În cazul în care Primăria Capitalei va refuza, în continuare, autorizarea protestului COTAR amenință cu un protest spontan.

„Suntem dispuşi să plătim inclusiv amenda de 10 000 de lei, dacă nu ni se va da dreptul la organizarea unui protest. Considerăm că Art. 30 din Constituţia României, privind dreptul la libertatea de exprimare este inviolabil, însă este încălcat de autoritatea publică locală” – a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR, făcând trimitere la art. 30, alin. 1 al Constituției  României: „Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public”.

„Ieri, 8 decembrie, am avut discuţii cu Primarul General, legate de problemele reclamate din cadrul Direcţiei de Transport, şi ne-a promis un plan de măsuri pe care îl va comunica în câteva zile. Tot ieri ne-am întâlnit, la Autoritatea de Supravegere Financiară, cu domnul Marius Vorniceanu, vicepreşedinte al instituţiei. La întâlnire au participat mai multe organizaţii patronale din transport. Concluzia ar fi cam aceeaşi:  multe promisiuni. Au dat termen asiguratorilor în primul rând să vină cu nota de fundamentare pentru aceste măriri aberante ale poliţelor RCA de până la 400%; au promis că pentru transportul local se va scoate din poliţa RCA cartea verde; aşteaptă ca asiguratorii să vină cu preţuri reale, justificate, până la 31.12.2015. În opinia noastră, această taxă obligatorie RCA este o problemă naţională, nu numai a transportatorilor. Pentru cetăţenii posesori de autoturism, taxa s-a dublat din decembrie anul trecut şi până în prezent, înregistrând o creştere de 100% nejustificată, percepută de către societăţile de asigurări. Toate aceste promisiuni sunt doar vorbe goale, dacă nu vedem şi punerea lor în aplicare. Nu mai suntem dispuşi să fim căpuşaţi de către aceştia”, conchide Ștefănescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-09

TAGURI: mega-miting, transportatori, primaria capitalei, guvern, dacian ciolos
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...