2018-11-18 23:05


MEN caută parteneri pentru proiecte POSDRU de peste 100 milioane de euro

 |  17:38
MEN caută parteneri pentru proiecte POSDRU de peste 100 milioane de euro

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) prelungeşte până pe 5 august, la ora 16.00, termenul pentru înscrierea eventualilor parteneri la o serie de proiecte POSDRU, în valoare de peste 100 milioane de euro. Acestea după ce presa a sesizat faptul că MEN a lăsat iniţial termen de înscriere pentru aceste proiecte doar două zile.

Potrivit ministrului delegat pentru Învăţământ Superior şi Cercetare, Mihnea Costoiu, termenul de înscriere la 51 de proiecte POSDRU va fi prelungit cu minim o săptămână. “Am discutat, văzând că au apărut suspiciuni, să prelungim termenul de înscriere. Nu ştiu să vă spun, în acest moment, care va fi noul termen, dar perioada de înscrieri va fi prelungită cu minim o săptămână. S-au anunţat, până acum (n.r., până luni dimineaţă), 32 de parteneri. Foarte puţini”, a declarat, luni, Mihnea Costoiu. Acesta a precizat că cele mai multe proiecte POSDRU sunt pe învăţământul preuniversitar. “Majoritatea proiectelor vin din zonele învăţământului preuniversitar, vizează în general probleme de viitor pentru sistem, curriculumul opţional sau obligatoriu pentru diferite discipline pentru diferite clase, în general cele din primar şi gimnazial, precum şi continuarea unor proiecte care au avut succes, cum ar fi prevenirea violenţei în şcoală. Şi la acestea se vor adăuga competiţiile pentru învăţământul superior, care nu au fost încă lansate”, a mai spus ministrul delegat.

Ministrul a participat la festivitatea de semnare a 125 de proiecte pe fonduri europene, ale căror beneficiari sunt firme private sau instituţii din sistemul public, dar care au colaborat la dezvoltarea Cercetării, precum Universitatea Politehnica Bucureşti.

Costoiu susţine că derularea acestor proiecte va determina, pe lângă investiţii importante în Cercetare, crearea a 500-600 de locuri de muncă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-30

TAGURI: ministerul, educatiei, parteneri, proiecte, POSDRU, termen, prelungire, inscriere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PROFUDEMATE
31 Iul 2013

Ba nebunii draqu, cand va interesati ca profesorii sa-si primeasca salariile pentru vacanta. maine este august si vrem si noi sa plecam in vacanta leprelor!
Random imageUltimele stiri


loading...