2017-01-16 20:08

SOCIAL


Mersul racului pentru proiectele primăriei

 |  21:00
Mersul racului pentru proiectele primăriei

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au uitat de peste 14 proiecte importante pentru municipalitate, printre care şi reabilitarea Sălii Palatului. Proiectele şi-au depăşit astfel perioada de valabilitate şi trebuie reluate de la zero, potrivit consilierilor generali.

Reabilitarea Sălii Palatului a fost amânată pentru cel puţin o lună. Proiectul nu a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Preşedintele ultimei şedinţe a consilului, Călin Murg (PDL), explică situaţia prin faptul că proiectul era „expirat”. „Orice proiect are o perioadă de valabilitate. Proiectul ce prevedea modernizarea Sălii Palatului nu mai era în perioada de valabilitate în momentul când a fost supus votului în Consiliul General. Asta cu toate că am discutat înainte cu domnul arhitect-şef şi mi-a spus că a discutat cu domnul primar general şi toate proiectele sunt în ordine”, ne-a declarat Murg. Potrivit acestuia, proiectul privind reabilitarea Sălii Palatului va trebui să treacă din nou prin procesul de dezbatere publică. „Este o chestie pur tehnică. Proiectul va trebui să stea iar 30 de zile în dezbatere publică. Pot să posteze acelaşi proiect că am înţeles că era în regulă. În două trei săptămâni proiectul ar putea să fie din nou supus dezbaterii publice, dacă se grăbesc. Domnul primar general trebuie să ne spună de ce a fost uitat acest proiect”, ne-a mai explicat Călin Murg. Preşedintele CGMB spune că în aceeaşi situaţie s-au aflat alte 14 proiecte ale municipalităţii, printre care şi unul ce prevedea lucrări de modernizare în parcul Herăstrău.

Cum trebuia să arate Sala Palatului

După aproape 50 de ani de la inaugurare, Sala Palatului ar fi trebuit să intre în renovare. Potrivit proiectului iniţial, în fiecare colţ urmau să fie dispuse lifturi panoramice. De asemenea, imobilul ar fi urmat să beneficieze de două parcări subterane. Mai mult, întreaga zonă trebuia reamenajată din punct de vedere peisagistic.

Potrivit documentului, zona în care se află clădirea (Calea Victoriei) are statut special, iar lucrările care o vor viza trebuie să menţină „ţesutul urban tradiţional”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-06

TAGURI: sala-palatului, renovare, proiect, PMB, consilieriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GABI64
07 Feb 2012

pai asa se fac la noi luc rurile..este jalnic cum s e fac lucrurile,rusinos d omnule primar.
SEBASTIAN
07 Feb 2012

Nu este vine lui Murg!est e vine dobitocului de Opr escu!Dezastru de primar a vem in capitala!Bine ca i -a adus aminte consilul g eneral de aceste proiecte !
INGERAS
07 Feb 2012

Nu crezi nimic din vorbel e ce-ti spun , Ai lumea t a.de mine nici nu-ti pasa , In dragoste ce-ti port ,eu sunt cel mai bun, Tu- rasfatata esti,ca esti f rumoasa! Tie ce-ti pasa ,esti de toti iubita , De parca-as vrea eu sa fiu iubit , Tie ce-ti pasa ,t u esti fericita , Eu te i ubesc dar sunt nefericit !
SIMION
18 Feb 2012

Oprescu nu e în stare s gestioneze problemele c apitalei legate de energi a electrica sau dezapezir e – el e numai după ş pagă. Dacă şpaga vine, nu contează când se te rmină lucrarea. Aşa a f ăcut şi cu Centrul Vech i – cred că a schimbat de vreo 10 ori data de t erminare a lucrărilor
TUDOR
18 Feb 2012

Sorin Oprescu face doar p e smecherul!Oprescu e un derbedeu! Un rebut al med icinei! Un mascarici al s ecuritatii! Un pinocchio al lui Ion Iliescu! Este papusa PSD! Orice scoate pe gura este o ineptie! S orin Oprescu este omul mo gulilor care sug sangele poporului roman!
MARIUS
18 Feb 2012

Oprescu este un mare dem agog si populist. El nu l ucreaza decat in folosul camarilei sale si a USL, punand interesul personal inaintea interesului buc urestenilor. Acest gargar agiu va pierde cu siguran ta alegerile anul acesta! Securitatea ar trebui sa -si caute alt candidat, d octorul e compromis!
OVIDIU
18 Feb 2012

Bani publici din bugetul primariei capitalei au de venit pusculita de campan ie electorala a lui Sorin Oprescu si celor din jur ul sau. De trei ani de zi le Bucurestiul sta pe loc ...nici un plan de dezvol tare, nici un fel de vizi une urbanista. Oprescu es te ZERO!

Adauga un comentariu

Random image