2019-01-22 01:00


Meteorologii au prelungit avertizarea de ploi, vijelii şi ninsori

 |  10:37
Meteorologii au prelungit avertizarea de ploi, vijelii şi ninsori

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins, sâmbătă dimineața, informarea de ploi și vijelii valabilă în mai multe zone din sudul și estul țării. De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori pentru mai multe judeţe.

Potrivit ANM, până la ora 15,00, vântul va avea intensificări în Dobrogea, Bărăgan și sudul Moldovei, precum și în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăși 50...60 km/h.

De asemenea, va mai ploua local în sudul și în estul țării, dar numai pe spații mici, în estul Moldovei și în Dobrogea, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. În zona Carpaților Meridionali și Orientali vor fi precipitații mixte, în general slabe, iar la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi rece, iar în diminețile următoare local se va produce brumă cu precădere în nordul și în centrul țării și în zonele deluroase din restul teritoriului.

ANM a mai emis o avertizare cod galben de ninsori valabilă în mai multe județe din țară.

Până la ora 13,00, în zona de munte a județelor Buzău, Prahova, Argeș, Dâmbovița, se vor semnala ninsoare moderată la peste 1200 m, ce determină scăderea vizibilității sub 100 m si izolat sub 50 m.

Atenţionarea ANM este valabilă până la ora 12.00 şi în zonele de munte ale județele Sibiu, Harghita, Covasna și Brașov.

Totodată, meteorologii au emis pentru județele Buzău (zona de câmpie), Brăila și Ialomița cod galben de intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală 50 — 60 km/h, izolat 65 km/h, valabil până la ora 14,00.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-08

TAGURI: meteorolog, prelungeste, avertizare, ploaie, vijelie, ninsoare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...