2017-01-16 18:18

SOCIAL


Metrorex anunţă că funcționează la capacitate maximă

 |  15:03
Metrorex anunţă că funcționează la capacitate maximă

Metrorex a informat miercuri, într-un comunicat de presă, că funcționează la capacitate maximă, numărul total de trenuri puse în circulație pe Magistralele 1, 2 și 3, la orele de vârf, fiind de 60.

"Informăm publicul călător că Metrorex funcționează la capacitate maximă. Zilnic, la orele de vârf de trafic, pe Magistralele 1, 2 și 3, sunt introduse în circulație câte un tren suplimentar, având în total 60 de trenuri în circulație pe întreaga rețea de metrou. Facem precizarea că pe Magistrala 2, care în prezent transportă cel mai mare număr de călători — peste 45 % din totalul călătorilor transportați, se asigură un interval de circulație de 3 minute, maxim din punct de vedere tehnic. Această înseamnă că sunt în circulație un număr de 22 de trenuri la orele de vârf de trafic pe această magistrală", se arată în comunicatul citat.

Metrorex mai menţionează că, în perioada următoare, se va evita, în perioadele de vârf, sosirea simultană a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează trafic mare de călători.

"Pentru asigurarea transferului de călători între tren și peronul stațiilor, cât și a evacuării călătorilor de la peronul stațiilor către vestibule și/sau pasajele de legătură între stații, în condiții de siguranță și confort, au fost dispuse câteva măsuri organizatorice: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează trafic mare de călători, iar infrastructura și instalațiile aferente nu permit o defluire optimă a călătorilor (Piața Unirii, Piața Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor", menţionează Metrorex.

Potrivit sursei citate, instalația de ventilație din trenuri funcționează la capacitate maximă.

"(...) anunțăm că instalația de ventilație din tren funcționează la capacitate maximă și rugăm călătorii să apeleze și la varianta deschiderii geamurilor rabatabile pentru o mai bună aerisire a vagoanelor. De asemenea, Metrorex are încheiată o Reglementare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență printr-un Ordin intern de serviciu prin care, în cazul unei probleme medicale a unui călător petrecută în tren și pentru a nu pune viață acestuia în pericol 'plecarea trenului din stație este condiționată de predarea călătorului către echipa medicală'", precizează Metrorex.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: metrorex, functioneaza, capacitate, maximaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image