2018-12-17 16:37


Metrorex vrea să modernizeze instalaţiile de control al accesului la metrou. Valoarea contractului - 42 milioane euro

 |  14:06
Metrorex vrea să modernizeze instalaţiile de control al accesului la metrou. Valoarea contractului - 42 milioane euro

Metrorex vrea să contracteze lucrări de modernizare a instalaţiilor de control al accesului la metrou. Contractul vizează modernizarea instalaţiilor pe Magistrala 1 Pantelimon - Dristor 2, Magistrala 2 Berceni - Pipera şi Magistrala 3 Dristor 1 - Preciziei, şi are o valoare estimată de 186 milioane lei (42 milioane euro), inclusiv TVA.

Proiectul prevede demontarea instalaţiilor de taxe care echipează în prezent staţiile de metrou şi dotarea cu instalaţii moderne de taxare automată.

Sistemul automat de taxare la metrou a fost pus în funcţiune în anul 1995, când s-a renunţat la plata directă a călătoriei cu monezi şi au fost introduse cartelele magnetice.

"Sistemul automat de taxare al Metrorex bazat pe cardul magnetic, deşi încă funcţional, este la limita perioadei eficiente de utilizare datorită uzurii fizice şi morale, precum şi datorită epuizării capacităţilor de dezvoltare. În aceeaşi măsură, aplicaţiile software de management al tranzacţiilor funcţionează pe reţele de transmise date de tip ATM, care necesită mentenanţă la costuri foarte mari pentru echipamente scoase din fabricaţie. Tranzacţiile călătoriilor, colectate în sistem, sunt procesate în majoritatea situaţiilor de computere din generaţia Pentium II (an 1997) la care de asemenea mentenanţa şi procurarea de piese de schimb sunt cel puţin deficitare, dacă nu imposibil de executat în anumite situaţii", se arată în caietul de sarcini aferent procedurii.

Achiziţia va fi finanţată cu fonduri europene şi bani de la buget. Acordul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut. Ofertele pot fi depuse până la 23 iunie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-11

TAGURI: metrorex, vrea, modernizeaza, instalatie, acces, metrou, valoare, contract, 42, milion, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SORGE
11 Mai 2015

Speram ca tot Tiberiu Urdareanu si cu al sau UTI, va cistiga licitatia .
CROCODILUL FLAMAND
11 Mai 2015

URDAREANU O SA CAM FIE OCUPAT CU ACATISTELE.....CLICA MAFIOTA CARE A JEFUIT ROMANIA TREBUIE SA DEA SOCOTEALA SI PENTRU JAF SI PENTRU CRIMELE SI ASASINATELE PE CARE LE-AU FACUT...ACEST URDAREANU E IN POM...SI POMUL IN CADERE LIBERA...CAND SE COACE DOSARUL CADE FOARTE DE SUS
MARINELU
12 Mai 2015

Stimati calatori! Aici sunt banii dumneavoastra.
Random imageUltimele stiri


loading...