2017-01-22 03:56

SOCIAL


Metrorex şi RATB vor majora tarifele cu mai mult decât inflaţia

 |  16:26
Metrorex şi RATB vor majora tarifele cu mai mult decât inflaţia

Guvernul s-aangajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) că va modificalegislaţia astfel încât să permită regiilor de transport Metrorex şi RATB sămajoreze tarifele cu mai mult decât rata inflaţiei, pentru ca aceste companiisă îşi poată acoperi cheltuielile curente din venituri. Noua lege va stabili şiînfiinţarea unei noi "autorităţi metropolitane de tranzit", care vasupraveghea cele două regii de transport public, relevă scrisoarea de intenţieconvenită de Guvern cu FMI la finalul evaluării din ianuarie-februarie, citatăde Mediafax. "Vom promova o legislaţie care să stabilească o nouăautoritate metropolitană de tranzit care va supraveghea Metrorex împreună cusistemul de transport public de suprafaţă din Bucureşti - RATB. Legea vapermite, de asemenea, ajustări mai mari de tarife, dincolo de indexarea cu ratainflaţiei, în acord cu planul strategic de acoperire a cheltuielilor curenteprin venituri şi a cheltuielilor de capital prin subvenţii", se arată îndocument.

În ultimiiani, tarifele Metrorex şi RATB au fost majorate, de regulă, prin raportare lanivelul inflaţiei. Sursa citată mai relevă că Metrorex şi-a propus să reducătotalul costurilor cu mentenanţa cu 30% până la sfârşitul acestui an.

Şi CFRCălători va putea majora preţul biletelor curând

Guvernul vapermite CFR Călători să majoreze tarifele la biletele de tren pentru o mai bunăacoperire a costurilor, în vederea eficientizării activităţii companiei, se maiarată în scrisoarea de intenţie convenită cu FMI.Cea mai recentă majorare a fost operată de CFR Călători în septembrie anultrecut, când costul biletelor de tren a urcat cu 8%, după doi ani de stagnare. Strategiapentru CFR Călători include o scădere a pierderilor cu 15% în acest an,neacumularea de noi arierate şi eficientizarea activităţii prin restructurareacompaniei. Operatorul estimează că a obţinut anul trecut venituri din vânzareabiletelor de tren de 745 milioane de lei, în condiţiile în care în 2009 nivelulîncasărilor a fost de 843,950 milioane de lei.

Traficul CFRCălători a scăzut anul trecut cu 5% faţă de anul precedent, de la 61,07milioane de călători la 58 milioane de călători, potrivit rezultatelorpreliminate ale operatorului. Pentru acest an, CFR Călători estimează cătraficul se va menţine la nivelul din 2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
13 Feb 2011

Bucurestenii au fost avantajati :in multe orase din tara,pretul unei calatorii cu autobuzul este de multa vreme 1,75 lei!Cata vreme sa mai subventioneze Oprescu si Primaria,transporul in comun de suprafata?

Adauga un comentariu

Random image