2017-01-17 06:44

SOCIAL


Metroul împlineşte 32 de ani

 |  15:46
Metroul împlineşte 32 de ani

În ziua aniversară de 19 noiembrie, Metrorex îşi aşteaptă călătorii la “Ziua Porţilor Deschise la Metrou” în vizită la Dispeceratul Central, între orele 10:00 – 15:00, situat în incinta staţiei de metrou Piaţa Unirii 1, acces Tribunal. Tot pe 19, în staţia Piaţa Unirii 1, începând cu ora 12.30, călătorii pot vedea un spectacol omagial susţinut de Teatrul Masca cu "Fuga de Bach" - spectacol eseu şi "Gardienii se intorc". În acelaşi timp, în staţia Piaţa Unirii 2 se va juca spectacolul “Statui Vivante”.

Bucureştiul a fost printre primele 60 de oraşe ale lumii care au introdus transportul subteran. Istoria metroului românesc începe cu 32 de ani în urmă, atunci când din Depoul Ciurel primul tren de metrou parcurgea tronsonul Semănătoarea – Timpuri Noi al primei linii, M1. Au fost construite apoi şi date în exploatare, rând pe rând, tronsoanele: Timpuri Noi – Republica, Eroilor – Preciziei (fostă Industriilor), Petrache Poenaru (fostă Semănătoarea) – Crângaşi, Piaţa Unirii 2 – Berceni (fostă Depoul I.M.G.B.), Piaţa Unirii 2 – Pipera, Crângaşi – Gara de Nord 1, Gara de Nord 1 – Dristor 2, Republica – Pantelimon, Gara de Nord 2 – 1 Mai, Nicolae Grigorescu 2 – Anghel Saligny (fostă Linia de Centură) şi recent 1 Mai – Parc Bazilescu.

În prezent circulaţia cu metroul se desfăşoară pe o reţea de patru linii magistrale, însumând aproape 70 de km cale dublă şi 51 de staţii, metroul Bucureşti plasându-se în prima jumătate a celor mai dezvoltate şi moderne reţele de metrou din lume. În medie, pe zi lucrătoare, peste 600.000 de călători utilizează metroul.

Metrorex lucrează la extinderea reţelei de metrou, care să fie în măsură să preia traficul actual şi pe cel previzibil pe direcţiile majore ale cererii de transport:

Linia 4 de metrou va fi extinsă în viitorul apropiat cu încă două staţii: Laminorului şi Lac Străuleşti, iar mai târziu cu tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul;

Linia 5 de metrou va fi Drumul Taberei – Universitate – Pantelimon.

Linia 6 de metrou va face legătura reţelei de metrou a Municipiului Bucureşti cu Aeroportul Henri Coandă Otopeni pe traseul Gara de Nord – 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă Otopeni. Linia 7 de Metrou: Bragadiru – Rahova – Piaţa Unirii – Moşilor – Obor – Colentina – Voluntari.

Se estimează că lungimea totală a reţelei de metrou va fi, într-un viitor nu prea îndepărtat, de aproximativ160 km cale dublă, iar procentul de călători ce vor utiliza metroul va reprezenta peste 50 % din numărul total al călătorilor ce folosesc mijloacele de transport în comun din Municipiul Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25

TAGURI: metrorex, 32 de aniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image