2018-10-21 15:23


Mii de copii abuzaţi în România doar în prima jumătate a anului 2015

 |  18:48
Mii de copii abuzaţi în România doar în prima jumătate a anului 2015

O statistică a Protecţiei Drepturilor Copilului pe primele şase luni ale anului trecut arată că peste 6.000 de copii au fost abuzaţi, exploataţi sau neglijaţi de familiile lor. Reacţiile publice faţă de cazul familiei Bodnariu din Norvegia vin în contradicţie cu situaţia alarmantă din România. Reprezentanţii Protecţiei Drepturilor Copilului spun că oficial au fost fost sesizate 6.736 de situații de abuz asupra copilului, din care 6.248 s-au petrecut în cadrul familiei. Autorităţile spun că fenomenul este în creştere faţă de anii anteriori. Pentru 1.435 de copii s-a dispus plasamentul în regim de urgență, aceasta fiind o măsură extremă la care recurg autorităţile doar în cazurile grave, unde se constată că viaţa copilului e pusă în pericol. În doar 261 de cazuri s-a inițiat urmărirea penală a părinților agresori. Cea mai răspândită formă este abuz este cea a neglijării. Astfel, 70% dintre copii au fost victimele neglijenței, 13%, au fost abuzați emoțional, 8%, au fost abuzați fizic sever, iar 141 de copii au fost abuzați sexual.

Cele mai multe cazuri de abuz au fost înregistrate în regiunea de sud – est, unde 1.710 copii au fost supuși unei forme de abuz. La polul opus regiunea cu cele mai puţine cazuri este Bucureşti – Ilfov, unde Protecția Copilului a intervenit în cazul a 352 de copii. În zona de nord-est au fost 1.266 de cazuri, în sud-Muntenia, 605 cazuri, în su-vest Oltenia, 605 copii, în vest 619 cazuri, în nord-vest, 613 cazuri şi  în centru, 815 cazuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-22

TAGURI: copii, abuzati, Romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TOTU-I LA MIșTO....
19 Ian 2016

Până nu se revine/ajunge la o NORMALITATE în societate (pierdută, datorită politicilor nenorocite), se va merge din mai rău, în mai rău! După ce pui pe butuci o țară întreagă distrugând economia, industria ei, agricultura...favorizând totodată prin neimplicare politico-administrativă exportul de forță de muncă, alături de materia cenușie, elimini ca dementul locurile de muncă, nu înlesnești co-participarea la asimilarea cu ușurință a fondurilor europene, pui taxe și impozite împovărătoare, te joci de-a justiția, descurajezi natalitatea și, după ce că mai răsare un pui de român prin vreo familie, procentul cel mai edificat mi se pare cel de 70% datorat de negrija/neglijența părinților - fie duși/fugiți peste hotare pentru munci abrogate în România sau legați de glie (la Stat și/sau particular) pe un salariu de mizerie, muncind adesea cât 3 în unul dacă vrea să-și păstreze locul de muncă. Așa vezi creaturi cu ghiozdan în spate de-ți vine să-i înjuri de mă-sa (care muncește ca roaba), de tac-su (dacă există și este responsabil pentru el) ,când ar trebui să-l înjuri de mafiotul din fruntea bucatelor!
Random imageUltimele stiri


loading...