2017-01-23 10:34


Şcolile şi grădiniţele vor fi închise marţi

 |  12:22
Şcolile şi grădiniţele vor fi închise marţi

Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti a decis suspendarea cursurilor în toate şcollie şi grădiniţele din Capitală, mâine, din cauza condiţiilor meteo. Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB, a declarat că direcţiunile unităţilor de învăţământ vor asigura informarea elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice. Totodată, la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti este asigurată permanenţa la telverde 0800816021.

"Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, se suspendă cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti pentru ziua de 14 februarie 2012', a declarat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

La nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti este asigurată permanenţa la telverde (0800816021), iar conducerile unităţilor de învăţământ vor asigura informarea elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice, a adăugat Marian Banu.

Potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene şi centralizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, luni, la ora 10,00, peste 3.800 de unităţi de învăţământ aveau cursurile suspendate în întreaga ţară. 'Urmare a deciziilor luate în cadrul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, cursurile sunt suspendate integral, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în şapte judeţe: Ialomiţa - 13 şi 14 februarie, Gorj - 13 şi 14 februarie, Giurgiu - 13 şi 14 februarie, Mehedinţi - 13 şi 14 februarie, Vrancea - 13 şi 14 februarie, Dolj şi Olt - 13 februarie. Pe de altă parte, în judeţul Buzău, comitetul judeţean a decis suspendarea cursurilor pentru data de 13 februarie doar în mediul rural, în timp ce în judeţul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni, 13 februarie, fac excepţie şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea', se precizează într-un comunicat de presă al MECT.

Suspendarea cursurilor a fost anunţată de 10 inspectorate şcolare judeţene în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ (Arad, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Ilfov, Iaşi, Maramureş, Prahova, Satu Mare, Timiş) iar alte 8 judeţe înregistrează maximum 100 de unităţi de învăţământ închise (Argeş, Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Teleorman, Vaslui).

Pentru a afla în timp real informaţii referitoare la desfăşurarea cursurilor din fiecare unitate de învăţământ, linia specială Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) rămâne în continuare la dispoziţia părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: şcoli, meteo, Bucureşti, MECTSComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image