2018-12-17 16:44


Ministerul Educației demarează evaluarea școlilor doctorale

 |  13:38
Ministerul Educației demarează evaluarea școlilor doctorale

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru a declarat, luni, că ministerul pe care îl conduce va demara în această toamnă evaluarea școlilor doctorale.

"În această toamnă vom demara evaluarea școlilor doctorale, iar primele școli doctorale care vor fi evaluate sunt acelea care vulnerabilizează sistemul academic românesc prin faptul că au arătat deja lumii că furtul intelectual nu este un accident. (...). Voi solicita ca și universitatea în care predau să fie evaluată printre primele", a afirmat Mircea Dumitru, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că Ministerul Educaţiei a fost criticat pentru intransigența impusă în cercetarea științifică în domeniul doctoratelor.

"Unii ne-au atras atenția și ne-au criticat pentru atitudinea noastră intransigentă din ultimii ani de a spune adevărul în chestiuni care țin de deontologia cercetării științifice în domeniul doctoratelor. Răspunzând, mă adresez tuturor acelora care, de bună credință fiind, s-au întrebat dacă a spune adevărul în legătură cu titlurile academice obținute în mod incorect din punct de vedere al deontologiei cercetării nu trădează o slăbiciune a instituțiilor. Convingerea mea puternică este aceea că a recunoaște propriile slăbiciuni și greșeli acolo unde ele pot fi dovedite, nu este câtuși de puțin semn de slăbiciune, ci, dimpotrivă, un semn de tărie. Aceasta este o atitudine morală și nu politică sau juridică', a afirmat Mircea Dumitru.

Ministrul Educației a mai spus că „trebuie să ne curățăm universitățile de practici care ne umbresc instituțiile și sunt pete pe reputația întregii societăți academice, practici de ani lovesc acum în credibilitatea noastră, iar aceia dintre noi care sunt tot mai mulți în spațiul internațional știu ce înseamnă pierderea reputației”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-03

TAGURI: minister, educatie, demareaza, evaluare, scoala, doctorala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Oct 2016

Dl Mircea Dumitru nu cred ca le ai cu matemetica sau statistica , dar LOGIC problema DOCTORATELOR CONTRAFACUTE se judeca astfel , procentul cu care a crescut in ultimii 27 de ani fata de cei 27 de ani de dinainte de 1989 nr celor deveniti doctorilori este procentul DOCTORATELOR a caror veridicitate trebuie verificata, este vorba despre aproximativ (75- 80)%.
Random imageUltimele stiri


loading...