2018-12-11 22:35


Ministerul Finanțelor lămurește cine datorează și cine plătește CAS și CASS, de la 1 ianuarie 2018. Ce spune premierul TUDOSE

 |  22:06
Ministerul Finanțelor lămurește cine datorează și cine plătește CAS și CASS, de la 1 ianuarie 2018. Ce spune premierul TUDOSE

Contribuţiile sociale obligatorii vor fi datorate de către angajat începând din 1 ianuarie 2018, dar obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului, a anunţat joi Ministerul Finanţelor, informează News.ro.

Astfel, sumele reprezentând CAS şi CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu, vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creşterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei şi implicit o pensie mai mare, potrivit Ministerului Finanţelor.

”Măsurile nu vor implica creşterea cheltuielilor salariale pentru angajator. Totodată, având în vedere şi scăderea cotei de impozit pe venit, nici venitul net al angajatului nu va fi afectat”, se arată în comunicat.

Premierul Mihai Tudose a declarat recent că CAS şi CASS ”vor rămâne pe modelul actual”, adică vor fi plătite de angajator, el răspunzând enervat jurnaliştilor care l-au întrebat despre faptul că acestea ar putea fi achitate de către fiecare angajat: ”Eu nu ştiu de unde tot scoateţi lucrul acesta”.

Joi, Tudose le-a transmis reprezentanţilor sindicatelor şi patronatelor că Executivul este deschis la dialog şi consultare publică pe tema noilor măsuri ce vor fi implementate în justiţiei, în fiscalitate, în legislaţia salarizării şi a pensiilor, pentru a se ajunge la cele mai bune soluţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-27

TAGURI: cas, cass, ministerul finantelor, tudose, premier, angajat, angajator
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PRESS
28 Iul 2017

Exista o gasca de infractori si incompetenti in ministerul de finante care trebuiesc executati.niste ordinari pusi pe furat.va scadea venitul net .de ce sunt tinuti in functii asemenea dementi?mai exista ziaristi slugi care fac atata rau populatiei romaniei promovand aberatiile ministerului de finante .la fiecare conferinta de presa bat campii cu intrebari cretine.
Random imageUltimele stiri


loading...