2018-09-24 13:10


Ministerul Mediului, controale în zonele în care se taie păduri ilegal

 |  07:19
Ministerul Mediului, controale în zonele în care se taie păduri ilegal

Ministrul Mediului, Cristina Pașca Palmer a declarat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că se vor face controale în zonele în care se taie păduri ilegal. Aceasta a ţinut să precizeze că se va întâlni cu reprezentanții unor ONG-uri.

Cristina Paşca Palmer a mai explicat că Adam Crăciunescu a fost numit în consiliul de administrație de la Romsilva printr-o ordonanță de urgență.

„Atribuția mea, ca si ministru al Mediului, este numai pe consiliul de administrație de la  Romsilva, acolo unde Crăciunescu este pus cu ordonanța de urgență OG 109. În acest caz, consiliul de administrație este cel care face selecția directorului general. Însa aici este o situație în care ordonanța 109 ne arată că există și situații în care de fapt poți să ai un manager care performează pe partea economică, dar în situația în care există o suspiciune de integritate, nu se pot lua măsuri prin care să putem acționa. S-a pregătit un memo care va fi transmis la Parlament cu aspecte care ar trebui revizuite, refăcute și întărite. Eu am speranța că colegii de la Parlament se pot uita peste aceasta lege, pentru a putea fi  lucruri mult mai clare din punct de vedere legale", a afirmat ministrul Mediului.

Cristina Paşca Palmer a adus în discuţie şi procedura prin care se Adam Crăciunescu a fost numit în funcția sa.

"El este numit de minister, printr-o procedură bine documentată. Însă în acest caz, unii domni din administrație, sunt si angajati ai Romsilva. Aici e un conflict de interes. Este o chestiune care ar trebui mai bine specificată în lege, pentru a nu mai avea angajați care sa fie în acest mod, să fie într-un conflict de interes", a susţinut ministrul.

Aceasta a ţinut să precizeze că se vor face controale în zonele în care se taie păduri ilegal.

"Avem în vedere un control acolo. Dar eu cred și în prezumția de nevinovatie a domnului Crăciunescu. Dar atâta timp cât este aceasta suspiciune, am decis sa retrag mandatul domnului Crăciunescu din consiliul de administrație. Aici era o problemă de etică și de transparență.  Nu am avut până acum întâlniri cu ONG-urile, pentru ca nu sunt ministru de prea mult timp, iar prioritatea au avut-o agențiile din subordonare si coordonare. Au fost întalniri la nivel de secretar de stat cu cei din domeniul de biodiversitate și cu operatorii deșeurilor. Dar până la sfârșitul lunii am în program o întalnire și cu ONG-uri și vreau să văd ce așteptări au de la noi", a afirmat ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14

TAGURI: minister, mediu, control, zona, taie, padure, ilegal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PETRACHE LUPU
14 Ian 2016

Multe dosare penale zac pe la Parchetele Cluj,dar nimeni nu are curajul sa se atinga de ele ca mafia Basista este inca in floare.
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...