2018-12-10 15:38


Ministerul Mediului, precizări despre împuşcarea ursului din Sibiu

 |  13:48
Ministerul Mediului, precizări despre împuşcarea ursului din Sibiu

Ministerul Mediului a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că va transmite o sesizare către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, prin care solicită o anchetă care să stabilească cât mai precis condiţiile în care ursul a apărut în oraş. Sursa citată mai precizează că nu a fost solicitat pentru a acorda derogarea de împuşcare a ursului.

"Ministerul Mediului va transmite, în cursul zilei de astăzi, o sesizare către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, prin care solicită o anchetă care să stabilească cât mai precis condiţiile în care ursul a apărut în oraş. (...) Ministerul ia în calcul şi posibilitatea ca apariţia ursului în zona locuită a oraşului să fie rezultatul unei activităţi ilegale: eliberarea voluntară a unui urs ţinut ilegal în captivitate, evadarea unui urs din captivitate, transportul ilegal etc. (...)Ministerul Mediului nu a fost solicitat pentru a acorda derogarea de împuşcare. Necesitatea unui astfel de demers din partea echipei de intervenţie, în situaţia dată, va fi stabilită de organele de anchetă abilitate", se arată într-o poziţie oficială a Ministerului Mediului, postată pe pagina de Facebook.

Sursa citată mai precizează că a solicitat Direcţiei Sanitar Veterinare analize care să determine starea de sănătate a ursului înainte de împuşcare.

"Considerăm că acest incident arată, odată în plus, necesitatea înfiinţarii cât mai rapide a Serviciului de Urgenţă pentru Animale Sălbatice - SUAS, demers deja iniţiat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor împreună cu Ministerul Afacerilor Interne. Această structură va dispune de proceduri foarte clare pentru intervenţia în astfel de situaţii, în funcţie de nivelul de pericol", menţionează Ministerul Mediului. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-13

TAGURI: minister, mediu, impuscare, urs, sibiu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...