2018-12-17 09:55


Ministerul Mediului renunță la cotele de eliminare a animalelor sălbatice

 |  22:26
Ministerul Mediului renunță la cotele de eliminare a animalelor sălbatice

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca - Palmer a declarat, marţi seară, că ordinul privind derogările vânătorii pentru speciile de animale protejate de tipul carnivorelor mari nu va mai fi emis, în sprijinul acestei decizii venind şi avizul negativ dat de Academia Română. Palmer spune că urmează să se înfiinţeze o structură specializată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne care să intervină în situaţii de urgenţă.

„Studiul care fundamentează emiterea ordinului de ministru a avut mai multe suspiciuni, să spunem, între care aş vrea să menţionez că au existat controverse referitor la metoda prin care se calculează şi se evaluează populaţiile acestor specii, au existat suspiciuni referitoare la utilitatea intervenţiei preventive şi, de asemenea, asupra corectitudinii intervenţiei, pentru că s-a pus problema dacă acestea vor fi recoltate”, a declarat Cristiana Paşca-Palmer.

Ministrul spune că, marţi, a fost primit răspunsul din partea Academiei Române care a transmis un aviz negativ asupra cotelor de urşi, lupi, râşi şi pisici sălbatice care puteau fi ucise. Astfel, pentru situaţiile de urgenţă, se intenţionează înfiinţarea Serviciului de Urgenţă pentru Animale Sălbatice (SUAS) în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

„Întrebarea care se punea este dacă aceste specii sunt realmente extrase din habitat, se intervine pe ele pentru că a existat un conflict om-natură sau este o formă mascată, de fapt, de vânătoare”, mai adaugă Palmer care spune că noul serviciu în care vor lucra angajaţii MAI va elimina suspiciunea vânătorii pentru agrement.

Proiectul viza o derogare pentru vânătoarea a 552 exemplare de urs, 657 exemplare de lup şi 482 exemplare de pisică sălbatică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-04

TAGURI: ministrul mediului, eliminare, animale salbatice
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
04 Oct 2016

SA RASPUNDA PERSONAL , DE OAMENI SATELOR OMORITI SAU RANITI DE ANIMALE FIOROASE SALBATICE . DAR SI DISTRUGERILE SI PAGUBELE SUFERITE DIN CAUZA ANIMALELOR . SA PAZEASCA EI RECOLTELE TARANILOR .
Random imageUltimele stiri


loading...