2018-07-21 05:14


Ministerul Sănătăţii: 33 de cazuri noi de rujeolă confirmate în această săptămână

 |  14:42
Ministerul Sănătăţii: 33 de cazuri noi de rujeolă confirmate în această săptămână

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că numărul total de cazuri de rujeolă confirmate de la începutul anului a ajuns la 786, față de săptămâna trecută fiind semnalate 33 de noi îmbolnăviri.

MS menţionează că nu au fost înregistrate alte decese în afara celor trei raportate până în prezent.

Cazurile de rujeolă s-au extins în 27 de județe: Mureș — 176, Arad — 132, Bistrița — 128, Cluj — 90, Timiș — 82, Brașov — 35, Caraș-Severin — 35, Suceava — 32, Hunedoara — 18, Sălaj — 8, Dolj — 8, Harghita — 6, Alba și Iași — câte 5, Sibiu, București, Bacău, Constanța și Bihor — câte 3, Olt, Dâmbovița și Neamț — câte 2, Mehedinți, Vaslui, Botoșani, Prahova și Giurgiu câte un caz.

"Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. Astfel, au fost organizate acțiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați", se arată în comunicatul citat.

Ministerul Sănătăţii face un apel către părinți să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor.

De asemenea, în zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-14

TAGURI: minister, sanatate, 33, caz, nou, rujeola, confirma, saptamana

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.