2018-10-23 19:50


Ministerul Sănătății începe controalele în spitale

 |  19:11
Ministerul Sănătății începe controalele în spitale

Ministerul Sănătății face controale în spitale după dezvăluirile făcute de medicii de la Spitalul de Arși care au spus că jumătate dintre răniții care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv au fost răpuși de infecțiile intraspitalicești.

Astfel, Ministerul Sănătății vrea să știe, după anchetă, analiza infectiilor la pacientii cu arsuri, urmand sa prezinte un raport complet si un plan de masuri concrete.

Spitalele din Romania utilizeaza ghiduri nationale si internationale precum si protocoale specifice de tratament in cazul marilor arsi. Dupa incendiul din data de 30 octombrie, Ministerul Sanatatii a transmis din nou catre unitatile sanitare care au preluat in ingrijire ranitii de la Colectiv aceste protocoale.

Infectiile instraspitalicesti reprezinta, pe plan international, una dintre complicatiile cele mai frecvente ale pacientilor cu arsuri majore. Conform studiilor de specialitatea in acest domeniu, 75% dintre decesele pacientilor cu arsuri sunt asociate cu complicatii infectioase si/ sau leziuni pulmonare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-03

TAGURI: spitale, controale, infectii, ministerul sanatatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...