2018-12-18 15:27


Ministerul Sănătăţii: Medicii de familie sunt obligaţu să acorde servicii medicale pacienţilor de pe listele lor

 |  14:38
Ministerul Sănătăţii: Medicii de familie sunt obligaţu să acorde servicii medicale pacienţilor de pe listele lor

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, le solicită medicilor de familie să nu refuze acordarea asistenţei medicale motivând blocarea sistemului informatic de preluare a cardului de sănătate. Ministrul a ţinut să precizeze că aceştia sunt obligaţi să acorde servicii medicale pacienţilor de pe listele lor.

Citeşte şi: CNAS: La nivel naţional s-au acordat 136.556 servicii medicale fără card de sănătate

Nicolae Bănicioiu a transmis această solicitare în condiţiile în care toate sesizările pacienţilor transmise marţi Ministerului Sănătăţii sunt legate de atitudinea unor reprezentanţi ai medicilor de familie care refuză acordarea asistenţei medicale motivând blocarea sistemului informatic de preluare a cardului de sănătate.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.

Ministrul Nicolae Bănicioiu le cere medicilor de familie "să dea dovadă de responsabilitate şi profesionalism, aşa cum au făcut şi până în prezent", şi să respecte drepturile pacienţilor care sunt contribuabili la sistemul de sănătate.

"Mai mult, atragem atenţia medicilor de familie că sistemul de accesare a cardului naţional de sănătate este un proiect cunoscut de furnizorii din sistem încă din anul 2006, atunci când a fost introdus prin Legea 95/2006 privind reforma în sănătate. Aşa cum toţi furnizorii de servicii de sănătate au fost informaţi încă de la începutul anului, sistemul de accesare a cardului naţional de sănătate trebuia verificat şi utilizat de către furnizori înainte de 1 mai 2015", a mai preiczat ministrul Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu le cere reprezentanţilor caselor de asigurări de sănătate şi direcţiilor de sănătate publică să verifice la toţi furnizorii de servicii sesizările care vin din partea pacienţilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-05

TAGURI: ministerul, sanatatii, medic, familie, este, obligat, acorda, servicii, medicale, pacient, lista
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
05 Mai 2015

Medicii de familie sunt obligaţu să acorde servicii medicale pacienţilor de pe listele lor. LOZINCA COMUNISTA pustiule.........care esti, pe lata lume NUMAI FORMAL.
Random imageUltimele stiri


loading...