2017-01-22 10:11

SOCIAL


Ministerul Educaţiei consultă profesorii online

 |  16:34
Ministerul Educaţiei consultă profesorii online

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) organizează, în perioada 18 noiembrie 2011 - 15 ianuarie 2012, o consultare publică în rândul cadrelor didactice, ce are ca obiectiv eliminarea documentelor a căror elaborare sau completare duc la supraîncărcarea muncii de zi cu zi a dascălilor.

Pe site-ul edu.ro va fi postat un chestionar cu lista documentelor pe care, conform legislaţiei în vigoare, MECTS şi ARACIP le solicită cadrelor didactice. ”«Tu faci lista scurtă!»”, pentru că ne dorim ca fiecare dascăl să spună răspicat ce anume consideră necesar. Vrem să ştim ce documente apreciază dascălii ca fiind utile în muncă lor de zi cu zi, şi ce consideră balast. Tot ce este inutil trebuie să dispară! Dar ceea ce convenim, în urma acestei consultări, ca fiind benefic pentru îmbunătăţirea activităţii la clasă va trebui să fie asumat de fiecare dascăl”, a declarat secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar, Oana Badea.

Răspunsurile şi propunerile cadrelor didactice vor sta la baza deciziilor privind reducerea timpului alocat pentru redactarea sau completarea documentelor, spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image