2017-01-17 09:36

SOCIAL


Ministerul Educaţiei: Se va afla în scurt timp cine mai poate organiza mastere şi doctorate. Ierarhizarea universităţilor de stat va fi gata în maximum două săptămâni

 |  16:49
Ministerul Educaţiei: Se va afla în scurt timp cine mai poate organiza mastere şi doctorate. Ierarhizarea universităţilor de stat va fi gata în maximum două săptămâni
Ierarhizarea universităţilor de stat va fi finalizată în maximum douăsăptămâni, susţin reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului (MECTS). Atunci va fi cunoscut numărul instituţiilorde învăţământ superior care pot organiza programe de masterat şi de doctorat.

„Noi avem acum echipele pe teren pentru validarearezultatelor. Nu putem spune în acest moment câte universităţi vor mai puteaorganiza programe de master. Vom putea spune când va fi finalizat procesul deierarhizare. Teoretic, nu ar trebui să dureze prea mult validarea rezultatelor.Ar trebui să fie finalizat în maximum două săptămâni. Nu există, în acestmoment, un număr maxim de universităţi care pot organiza programe de master. Seva trage linie în funcţie de strategia ministerului pentru domeniul respectiv.Dacă te-ai clasat pe ultimul loc pe ţară, la programul pentru care tu organizaidoctorat, e clar că vei pierde acest drept”, ne-a declarat Ion Ciucă, directoral Direcţiei Programe Universitare din cadrul MECTS.

Universităţile care au anunţat concursuri de admitere la master în varătrebuie să schimbe data, întrucât competiţiile vor fi organizate doar dupăclasificarea universităţilor, adică în septembrie. Totodată, locurile ladoctorat vor fi ocupate prin concurs, a declarat secretarul de stat CătălinBaba, pe 17 mai a.c. De asemenea, pentru doctorat, în premieră, locurile vor fiscoase la concurs. MECTS are 3.500 de locuri pentrudoctorat care vor fi scoase la concurs. Competiţia este individuală, la eaparticipă conducătorul de doctorat care prezintă una sau mai multe teme decercetare pentru doctorat (teme de doctorat). Dacă nu va fi selectată nici otemă, atunci respectiva instituţie nu va primi locuri la doctorat. MECTS pregăteşte uncod al studiilor doctorale care va prezenta modul în care vorfi organizate concursurile de doctorat şi şcolile doctorale, a mai spus CătălinBaba. În funcţie de temele câştigate la concurs, universităţile îşi vor puteascoate la concurs locurile la doctorat în interiorul instituţiei.

în baza datelortransmise până în 23 mai de către fiecare instituţie de învăţământ superior,iar clasarea intenţionată într-o categorie superioară celei reale ar putea fisancţionată pentru declaraţii false.

Rectorii mai multor universităţi mari din ţară s-au arătat nemulţumiţi deintervalul scurt de timp pe care l-au avut la dispoziţie pentru a trimiterapoartele de activitate pe ultimii cinci ani către Ministerul Educaţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image