2018-12-18 23:35


Ministerul îi elimină, instanţa îi reînscrie

 |  21:00
Ministerul îi elimină, instanţa îi reînscrie

Măsurile drastice de supraveghere de la bacalaureat nu i-au speriat pe absolvenţii de liceu determinaţi să copieze la examen.

Candidaţii nu s-au învăţat minte nici după măsurile dure din prima sesiune a examenului, 164 de absolvenţi de liceu fiind eliminaţi din concurs, la prima probă scrisă de la Limba Română. Toţi au fost prinşi cu fiţuici, cărţi sau telefoane mobile. Celor eliminaţi nu li se va mai permite să suţină examenul în următoarea sesiune. Asta doar teoretic, deoarece doi elevi din Hunedoara eliminaţi din concurs în vară, după ce au fost prinşi cu fiţuici, au dat în judecată inspectoratul şcolar judeţean şi şi-au câştigat dreptul de a susţine examenul în sesiunea de toamnă. Ministerul Educaţiei susţine că situaţia celor doi elevi nu este încă definitivată. “Cei doi candidaţi au obţinut suspendarea până la judecata pe fond. Am fost nevoiţi să le permitem să susţină examenul. Era de datoria noastră să facem recurs. Sperăm ca toate autorităţile care sunt responsabile de eliminarea corupţiei să se alăture acestui demers al Ministerului Educaţiei. Noi am luat o iniţiativă încă din prima sesiune a bacalaureatului”, ne-a declarat secretarul de stat pe învăţământ preuniversitar din cadrul MECTS, Oana Badea. Aceasta susţine că instanţa de judecată va stabili dacă notele obţinute de cei doi candidaţi în această sesiune de Bac vor fi luate în considerare.

Bucureşti: anchetă în spital

Un număr de 27 de candidaţi au fost eliminaţi în Bucureşti la proba scrisă de Limba şi Literatura Română din cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Opt absolvenţi de liceu din Capitală şi-au retras cererile de a susţine examenul de bacalaureat 2011, sesiunea august-septembrie, din spital, după ce Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a cerut Direcţiei de Sănătate Publică să verifice aceste cazuri. În judeţul Gorj au fost eliminaţi trei candidaţi din sălile de examen după ce profesorii supraveghetori au constatat că aceştia încearcă să copieze. În Timiş, 18 candidaţi au fost prinşi copiind, la proba scrisă de Limba şi Literatura Română, în Timişoara şi Lugoj.

Subiect din “Adela”

La primul subiect de la proba de Limba şi Literatura Română, elevii au trebuit să rezolve nouă cerinţe pe baza unui text la prima vedere din romanul Adela, al lui Garabet Ibrăileanu. Cerinţele vizau cunoştinţe de vocabular, valoarea stilistică a semnelor de punctuaţie, precum şi capacitatea de a înţelege şi comenta un text literar. Subiectul al doilea a constat în elaborarea unui eseu despre prietenie pornind de la afirmaţia lui Nichita Stănescu, "Prietenia nu este un dor, ci o prezenţă". Şi la sesiunea din vară, elevii au avut tot un citat de Stănescu. La subiectul al treilea, elevilor li s-a cerut să elaboreze un eseu despre modul în care este reflectată o temă (banul, destinul, istoria, familia etc.) într-o nuvelă studiată. La sesiunea din iulie, elevii au trebuit să prezinte modalităţile de caracterizare a unui personaj dintr-o operă aparţinând genului dramatic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21

TAGURI: Bacalaureat, masuri drastice, copiute, examen
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...