2019-04-26 03:07


Ministerul Mediului lansează un program de piste pentru biciclişti

 |  16:17

MinistrulLaszlo Borbely a anunţat că ministerul pe care îl conduce va lansa, în lunanoiembrie, un program de construire de piste pentru biciclişti, finanţat dinFondul de Mediu, proiectele putând fi depuse de primăriile care au programe deinvestiţii în acest domeniu.

Borbelya precizat că Ministerul Mediului va finanţa pistelepentru biciclişti special amenajate, nu pe cele marcate doar printr-o"linie albă". "În cursul lunii noiembrie, vom porni în cadrulFondului de Mediu un program de construire de piste pentru biciclişti. Aceleprimării care au în program investiţii prin care se asigură astfel de piste vorprimi bani din Fondul de Mediu. Ghidul pentru acest program va fi finalizat întermen de două săptămâni. Va fi un plafon maxim care nu a fost, încă, stabilit.Va fi în funcţie de ce fel de infrastructură vor face primăriile, pentru că nueste de ajuns să faci piste pentru biciclişti, să tragi doar o linie albă, iaracolo bicicliştii să poată circula. Pistă înseamnă atunci când se amenajeazăspecial, în momentul în care se face infrastructura de drumuri sau în zone deagrement", a declarat ministrul mediului, citat de Mediafax.

Potrivitdemnitarului, proiectele pot fi depuse de primăriile interesate dupăfinalizarea ghidului şi anunţarea sesiunii de finanţare, "cel mai probabilîn luna decembrie".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG