2017-01-22 14:15

SOCIAL


Ministerul Sănătăţii transformă 67 de spitale în cămine de bătrâni

 |  17:19
Ministerul Sănătăţii transformă 67 de spitale în cămine de bătrâni

Guvernula aprobat programul prin care 67 de spitale administrate de autorităţile localevor fi transformate în cămine de bătrâni. Încazul în care primăriile şi consiliile judeţene nu vor intra în program,spitalele vor pierde finanţarea de la buget.

MinistrulSănătăţii, Cseke Attila, a spus că aceste cămine vor primi finanţare dinfonduri ale Ministerului Muncii, urmând ca o parte din personalul din cele 67de spitale, 677 medici şi 2.085 asistenţi medicali,să fie preluată lacăminele de bătrâni, iar ceilalţi vor primi posturi vacante în sistemulsanitar, pe aceeaşi specialitate.Întrebat ce se va întâmpla cu spitaleleîn cazul cărora autorităţile locale ce le administrează nu vor fi de acord cutransformarea în cămine de bătrâni, Cseke a răspuns: "În mod aproapesigur, aceste spitale nu vor mai primi finanţare de la 1 aprilie".

În momentul de faţă, există130 decăminede bătrâni în care sunt7.154 locuri, alte4.180 depersoane aflându-se pe listele de aşteptare. Spitalele ce urmează să fietrasnformate în cămin au, în total,4.190 de paturi, dar numărul acestorava fi mai mic după schimbarea destinaţiei. "Acordarea de finanţare se vaacorda de la 1 aprilie, cu bani de la Ministerul Muncii, iar înscrierea înprogram se va putea face până la 31 martie", a spus Cseke Attila,precizând că intrarea în program va putea fi făcută şi mai târziu, dacăautorităţile locale nu vor avea bani să asigure funcţionarea în continuare aspitalelor.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image